Per 3 oktober 2022 neemt Calcutta Home Fashion Group, de oudste weverij van België, een wandbekleding merk over. Met deze overname voegt Calcutta een individuele business unit high-end 100% linnen wandbekleding toe die het verder wil uitbreiden tot een volledig interieurconcept van linnen luxetextiel. Dat meldt Calcutta in een persbericht.Het gaat om House of Novalin wallcoverings, dat sinds 
1964 linnen wandbekleding produceert in Zweden en sinds vorig jaar haar produktie opstartte in de weverijen van Calcutta Home Fashion Group. Bram Voogdt, de voormalige directeur van House of Novalin, blijft in functie bij House of Novalin binnen Calcutta Home Fashion Group.

Calcutta Home Fashion Group nam amper twee maanden geleden de groep Annabel Textiles over en is een wever van technisch textiel, brede rolgordijnen met een decoratief statement, gordijnen, geweven wandbekleding, geweven karpetten, meubelstoffen en decoratieve accessoires voor binnen en buiten.Geschiedenis
De geschiedenis van House of Novalin begon in 1960 toen het baanbrekende Novalin werd gecreëerd, gelanceerd en gepatenteerd. In 2011 heeft VeryFanny AB Novalin overgenomen, de FannyAronsen wandbekleding collectie van Kvadrat A/S. VeryFanny AB is een Zweeds bedrijf, eigendom van de mede-oprichter en voormalig directeur van FannyAronsen A/S, Roland van Dinten. Het hart van Novalins collectie van exclusieve linnen wandbekleding werd oorspronkelijk ontworpen in 1960 en werd in 2011 ingekleurd door de wereldbekende textielontwerpster Fanny Aronsen die datzelfde jaar helaas overleed.

Beide bedrijven zijn complementair en zullen tal van synergieën realiseren zowel aan de kosten- & opbrengstenkant als op het vlak van organisatie, productie en R&D.

Knowhow
Door de nieuwe acquisitie zal House of Novalin profiteren van de enorme knowhow en expertise van Calcutta Home Fashion Group en zal het zijn eigen productie- en logistieke faciliteiten hebben. Dit garandeert voor House of Novalin onberispelijke kwaliteit en technische performantie om te voldoen aan de maximale eisen van de klant.

"We kijken ernaar uit om House of Novalin uit te breiden met gloednieuwe structuren, kleuren, ontwerpen, productinnovatie en collecties. House of Novalin heeft concrete plannen om in de nabije toekomst diverse linnenproducten aan te bieden op weg naar een volledig interieurconcept van linnen luxetextiel", laat het bedrijf weten.

Meer informatie:
Calcutta Home Fashion Group
www.calcutta.be

House of Novalin
www.veryfanny.com