Plane Dining Table lijkt op hachelijk spelletje

Eettafels zijn natuurlijk een plek waar we eten, maar sommige huishoudens gebruiken het meubelstuk ook om aan te werken en soms zelfs om aan te spelen. Hoe dan ook, deze tafels zijn gemaakt om het gewicht van vele voorwerpen te kunnen dragen, en de meeste ontwerpen proberen dat gevoel van stabiliteit en betrouwbaarheid over te brengen. Er zijn genoeg interessante tafelontwerpen die aan dit beeld voldoen, maar er is ook veel ruimte voor ontwerpen die dat niet doen. Deze minimalistische eettafel bijvoorbeeld doet precies het tegenovergestelde en geeft een beeld van instabiliteit en risico, bijna als een stapel houten blokken die elk moment kunnen omvallen.

De meest elementaire vorm van een tafel is een plat vlak dat op poten van dezelfde hoogte staat. Er is geen hard voorschrift voor het aantal poten, maar het meest gebruikelijke aantal is vier, omdat dit het gewicht gelijkmatig verdeelt en het beste evenwicht oplevert. Meestal zit er ook niets tussen dat tafelblad en de poten, en elk tussenliggend element verdeelt het gewicht vaak ook gelijkmatig.

De Plane Dining Table gooit conventies en gezond verstand bijna overboord. In plaats van stabiliteit uit te stralen, geeft het ontwerp je het gevoel dat hij bij het minste duwtje omvalt. Natuurlijk is hij zo stabiel als elke eettafel zou moeten zijn, maar je hersenen kunnen het niet helpen om zo te denken. Het is bijna als een optische illusie, maar dan een die wordt uitgedrukt in vaste driedimensionale vorm in plaats van alleen een beeld.

De tafel is opgebouwd uit vier forse blokken hout die aanvoelen alsof ze lukraak op elkaar gestapeld zijn. Hierdoor voelt het alsof de tafel altijd een delicate evenwichtsoefening maakt of dat het een technisch wonder is midden in uw eetkamer. Voor sommigen lijkt het zelfs op een altaar of op zijn minst een sculpturaal kunstwerk.

Dit eenvoudige ontwerp heeft ook het voordeel van een eenvoudige verpakking. De vier delen kunnen gemakkelijk plat worden verpakt voor effici├źntere opslag en vervoer. Metalen verbindingsstukken verbinden de delen met elkaar, maar zijn aan het zicht onttrokken, zodat er praktisch geen schroeven zijn die je per ongeluk zou kunnen verliezen. Het is een eenvoudig ontwerp dat een sterk visueel statement maakt en je op het puntje van je stoel kan houden, angstig wachtend of de tafel plotseling naar beneden zal vallen, samen met je servies of laptop.

Bron: yankodesign.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.