Interfloor lanceert met Domestic Stone "een uiterst functionele vloer"

Interfloor komt met een PVC vinylcollectie met levensecht steen- en tegeldessin uitgevoerd met de functionele en voordelige Interfloor Silver Tex Backing. Domestic Stone is een aanvulling naast de bestaande designcollectie Domestic Wood. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Silver Tex Back is het voordeligere alternatief van de bekende Black Tex rug waarmee de bekende Dynamic collectie is uitgevoerd. Domestic Stone is een lichtere vinylvloer die door de duurzame Silver Tex rug extra stabiel en vormvast is, een egaliserende werking heeft en los te leggen is tot ca. 30 m² wat een kostenbesparing kan inhouden.Vele voordelen
De dubbele wapening en de hoge weerstand tegen indrukken van onderaf bij deze Silver Tex Back maakt Domestic Stone uitermate geschikt voor installatie op bestaande vloeren met lichte oneffenheden. Ook zonder voorbereiding van de ondervloer mooi zal het vloeroppervlak een mooi effen resultaat geven.

Functionele eigenschappen
Vinyl met Silver Tex Back heeft zeer krachtige en comfortabele eigenschappen en heeft daarnaast een aantrekkelijke prijs. De speciale rug verbetert de akoestiek en isoleert geluid en warmte. Domestic Stone is voortreffelijk in combinatie met vloerverwarming, bestand tegen schoenen met hakken, meubelpoten en geschikt voor meubels met zwenkwielen.

Betonlook met natuurgetrouwe uitstraling
Domestic Stone bestaat uit een veelzijdig toepasbaar allover dessin in drie naturel betonlook kleuren. Twee kleuren zijn tevens in een robuust vierkant tegeldessin verkrijgbaar met tegels van 50×50 cm. Een stoer concrete steendessin, geschikt voor een klassiek tot minimalistisch industrieel interieur. Tijdloos en subtiel maar efficiënt gemêleerd waardoor pluisjes en vuil niet snel zichtbaar zijn.

Praktisch, onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig
Domestic Stone is voorzien van een krasbestendige ‘PU toplaag’, een natuurlijk matte polyurethaan finish die de vinylvloer beschermt tegen vuil en vlekken. Een functionele vloer die prettig eenvoudig te reinigen is. De toegepaste Natural Look oppervlakte creëert een veilige antislip weerstand en een realistische sfeervolle uitstraling met harde touche en voelbare structuur.

Als voordeel ten opzichte van echte tegels of een stortvloer is deze pvc-vinylcollectie onderhoudsarm en vochtbestendig. Hiermee kan deze steenlook PVC vloer zelfs in 'vochtige ruimtes’ zoals keuken, toilet of badkamer worden gelegd. Een natuurgetrouwe en duurzame vinylvloer geschikt voor het zeer intensief woongebruik tot gemiddeld projectgebruik. Van werkplek aan huis tot bedrijfsruimte stijlvol en doelmatig.

Milieubewuste vloer
PVC Vinyl met Silvertex Bac wordt evenals vinyl met Black Tex backing geproduceerd in Europa met een zo laag mogelijke ecologische impact. Het streven is om de ecologische voetafdruk tot nul terug te brengen.

Daar waar mogelijk wordt water en afval gerecycled en de CO2 uitstoot geminimaliseerd. Bewuste productie gericht op een circulaire economie en met oog voor mens en milieu. Domestic Stone is daardoor niet alleen een sterke, comfortabele en voordelige maar ook een bewuste keus.

Meer informatie:
Interfloor
www.interfloor.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven