Omzetdaling Home24 in het tweede kwartaal

Home24 SE sloot het tweede kwartaal van 2022 af met een omzet van EUR 151,9 miljoen, meldt Moebelkultur. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is dit een daling van negen procent (valutaneutraal van 12%), waarbij de omzetgroei in het tweede kwartaal van 2021 een forse 41 procent was. In Europa bedroeg de omzet EUR 122,8 miljoen, wat overeenkomt met een voor valuta gecorrigeerde daling van 11,2 procent. In Latijns-Amerika realiseerde het bedrijf een omzet van EUR 29,2 miljoen (valuta-gecorrigeerd -14,2% in vergelijking met het voorgaande jaar). In de cijfers voor dit tweede kwartaal zijn voor het eerst ook Butlers opgenomen, waarvan de overname op 1 april 2022 werd afgerond.

Voor de eerste helft van 2022 bedroeg de omzet EUR 292,1 miljoen - valuta-gecorrigeerd minus 13 procent vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Het segment Europa droeg bij aan een omzet van EUR 236,3 miljoen (-13%) en Latijns-Amerika EUR 55,8 miljoen (-11%).

In tegenstelling tot de markttrend was de gecorrigeerde EBITDA-marge in het tweede kwartaal positief op plus één procent. Voor de eerste helft van het jaar is de waarde min twee procent. Met strikt kostenbeheer, flexibele marketinginspanningen en positieve winstbijdragen van Butlers, verwacht Home24 in de loop van het jaar een verdere verbetering van de marges.

Bron: Moebelkultur.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven