'Doel om het bedrijf binnen paar jaar te verdubbelen'

Actona Group neemt na half jaar wéér grote meubelspeler over

Minder dan zes maanden geleden nam Actona Group, eigendom van Lars Larsen Group, officieel de stofferingsfabrikant Theca over, met productiefaciliteiten in Litouwen. Nog geen jaar later wordt er wéér een miljoenenmeubelbedrijf overgenomen, dat ongeveer 2000 man in dienst heeft. Als onderdeel van de groeistrategie van de groep investeert Actona Group nu verder in de consolidering van de stofferingsindustrie in Europa.

Nu breidt Actona Group verder uit door de overname van het bedrijf SITS, met hoofdkantoor en productiefaciliteiten in en rond Brodnica in het noorden van Polen. Daarmee zet Actona Group een extra grote stap in het consolideren van de Europese B2B-markt voor gestoffeerde meubelen. De transactie zal naar verwachting in de komende maanden worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.


Jimmi Mortensen, CEO van Actona Group.

"Het is geen geheim dat we de lat hoog hebben gelegd met ons financiële doel om ons bedrijf binnen een paar jaar te verdubbelen", zegt Jimmi Mortensen, CEO van Actona Group, en vervolgt: "Daarom vormen gerichte acquisities een centraal onderdeel van onze strategie en kan SITS sterke competenties en nieuwe groeimogelijkheden naar de groep brengen, die een aanvulling vormen op onze bestaande activiteiten en toekomstige groeiplannen."

SITS, een in 1993 opgericht familiebedrijf door de Zweden Erik en Marianne Näsström, is een fabrikant en leverancier van gestoffeerde meubelen voor de Europese markt.

Meer informatie:
Actona Group
www.actonagroup.com

SITS
www.sits.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven