Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Verwachte omzet stijgt met meer dan 100 miljoen euro'

Actona Group neemt miljoenenmeubelbedrijf over

Kort na de aankondiging van een recordresultaat en de lancering van een ambitieuze groeistrategie kan Actona Group nu de overname van Theca aankondigen. Met de nieuwe acquisitie versterkt Lars Larsen Group haar positie binnen de stofferingsmarkt.

Actona Group, een onderdeel van Lars Larsen Group heeft onlangs haar ambitieuze groeistrategie Sustainable Business geïntroduceerd. Een van de aandachtsgebieden is het versterken van de positie binnen stoffering, een van de drie centrale business areas.


CEO Actona Group Jimmi Mortensen.

Verwachte omzet
De versterking zal worden gerealiseerd door een combinatie van organische groei op basis van de huidige fabrieken in Oekraïne en China en door gerichte acquisities, voornamelijk in Noord- en Zuid-Europa. Met de overname van Theca, dat een verwachte omzet heeft van € 134.420.500, zet Actona Group een grote stap in de goede richting.
Theca Primary produceert banken en ligstoelen en heeft eigen fabrieken in Litouwen en Wit-Rusland, waar wekelijks meer dan 3500 bestellingen worden geproduceerd.

"De acquisitie van Theca is de eerste in een verwacht aantal strategisch belangrijke acquisities, die zowel onze innovatieve en productiecompetenties zullen versterken. Tevens zal onze capaciteit aanzienlijk vergroot worden", zegt Jimmi Mortensen, CEO van Actona Group. Hij vervolgt: "Stoffering is de grootste productcategorie binnen de meubelmarkt en daarom is het voor ons belangrijk om continu te groeien door zowel acquisities als autonome groei."

Grote kansen
Theca is opgericht door Claus Svenningsen, die in het bedrijf blijft en verantwoordelijk wordt voor de nieuwe geconsolideerde bekledingsdivisie bij Actona Group.

”Ik ben ongelooflijk blij met de snelle overeenkomst en met de verantwoordelijkheid van de geconsolideerde stofferingsdivisie, die een enorm potentieel in zich heeft. Theca is altijd een uitstekend productiebedrijf geweest met zeer trotse vakmanschapstradities. Dit wordt nu gecombineerd met het sterke klant- en marktbegrip van Actona Group”, zegt Claus Svenningsen.

Tot nu toe bezat Claus een derde van Theca, terwijl Dansk Ejerkapital (voormalig Industri Udvikling) en LTP Group elk eveneens een derde van de eigendom hadden. Wanneer de verkoop is afgerond, zal Theca voor 100 procent eigendom zijn van Actona Group.

Meer informatie:
Actona Group
www.actonagroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven