'Europese parketmarkt bereikte in 2021 een ongekend niveau'

Hoewel er in 2021 al een stijging van het parketverbruik werd verwacht in Europa, stelt de European Federation of the Parquet Industry (FEP) dat het verbruik nog hoger lag dan in eerste instantie gedacht werd. "We stellen vast dat het verbruik hoger is dan in 2019, vóór de pandemie. Hierdoor bereikt het verbruik een niveau dat sinds tien jaar niet meer gezien is."Na een stabiel en positief jaar in 2020 (+1,3%), steeg het Europese parketverbruik in 2021 met 6,2%. Het parketverbruik is op bijna alle Europese markten gestegen, vooral tijdens het eerste semester, vergeleken met dezelfde periode in 2020. Gedurende de rest van het jaar bleef de vraag groeien, maar in een langzamer tempo, omdat consumenten hun uitgaven opnieuw begonnen te besteden aan zaken als vrije tijd en reizen.

Totale FEP productie 2021


Zoals gebruikelijk laten de resultaten verschillen zien van land tot land. Landen zoals Italië en Frankrijk, die het verlies tijdens de lockdown van het voorjaar van 2020 niet konden compenseren en een daling van het parketverbruik voor het jaar 2020 als geheel rapporteerden, laten in 2021 een grote stijging van het parketverbruik zien in vergelijking met 2020. Kroatië, Roemenië en Zwitserland melden ook een aanzienlijke stijging van het parketverbruik, terwijl Portugal zich meer op de export richt.

Totale FEP consumptie 2021


Aan de andere kant rapporteren landen die in de tweede helft van 2020 de slechte prestaties van maart-april van hetzelfde jaar geheel of gedeeltelijk hebben gecompenseerd, over het algemeen lagere maar nog steeds aanhoudende stijgende tarieven. Dit is het geval in Scandinavië, Oostenrijk en Spanje, terwijl de Duitse parketmarkt zich stabiliseert.

Lees hier het gehele rapport van de European Federation of the Parquet Industry (FEP).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven