Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Een eigen vloer leggen?

Een eigen vloer leggen? Dat kan gemakkelijk. Wanneer je een keuze hebt gemaakt uit de Floorlife vloeren collectie kun je ervoor kiezen om de vloeren zélf neer te leggen in plaats van een medewerker. Maar waarom zou je zelf een vloer van de Floorlife vloeren collectie neerleggen? En hoe werkt het neerleggen van een vloer precies. 

De belangrijkste stap: een vloer uitkiezen
Het is natuurlijk één van de belangrijkste stappen bij het leggen van een vloer. Je moet namelijk wel een vloer hebben uitgekozen voordat je deze gaat leggen. Dit wordt vaak weleens gezien als een lastig klusje. Je vloer ligt namelijk in de hele kamer waardoor het meteen een echte eyecatcher is. Daarom wil je een vloer kiezen die bij al jouw meubels en muren past. Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende soort vloeren met elk hun voordelen en nadelen waardoor er voor jou als consument altijd wel één vloer is die perfect in jouw woning neergelegd kan worden.


© Ingvald Kaldhussater | Dreamstime.com 

Vloer egaal maken en de oppervlakte berekenen
Wanneer je je eigen vloer wilt neerleggen, is het ontzettend belangrijk om je vloer super egaal te maken. Hoe egaler je namelijk je vloer maakt, hoe mooier resultaat je zult krijgen aan het einde. Het egaal maken van je ondervloer kan gedaan worden door een beetje cement te storten. Daarnaast is het belangrijk dat je de oppervlakte berekent. Dit doe je door een heel simpel sommetje op te lossen. Je moet namelijk de breedte van de vloer vermenigvuldigen met de lengte van de vloer. De uitkomst van deze som is de totale oppervlakte van de vloer. Wanneer je de oppervlakt berekend hebt, weet je hoeveel vierkante meter je aan vloer nodig hebt. Dit is handig bij het kopen van je nieuwe vloer.

Spandraad bevestigen en leggen maar
Wanneer je de oppervlakte berekend hebt, is het een kwestie van spandraden bevestigen. Je moet namelijk een spandraad bevestigen. Dit doe je door twee grote spijkers in de vloer te slaan waar je een draad tussen spant. Woon je in een wat ouder huis? Let dan goed op dat de spijkers recht blijven staan. Dit kan namelijk nog weleens tegenvallen. Hierna is het een kwestie van de vloer erbij pakken en netjes de vloer neer te leggen. Je kunt dit klusje het beste met z’n tweëen afwerken zodat jullie elkaar kunnen corrigeren. Samenwerken is namelijk belangrijk bij het leggen van een vloer.

Publicatiedatum: