Dirk Steenbeke (Passe Partout): "De loyaliteit die je krijgt tijdens zware momenten is heel warm"

De meeste woonwinkels zien sinds een paar weken het aantal bestellingen teruglopen. Veel fabrikanten hebben echter nog volop orders van het afgelopen kwartaal in de portefeuille. Volgens ingewijden is de lichte terugval te wijten aan een combinatie van weer, sentiment, seizoen en inflatie.

Tijd om verschillende ondernemers uit de interieurbranche te vragen hoe de situatie bij hun bedrijf is. 

Vandaag deel 3: directeur Dirk Steenbeke van Passe Partout.



Volgens het CBS heeft de interieurbranche in april goede zaken gedaan. Wonen360 hoort echter ook andere geluiden in de wandelgangen. Hoe gaat het bij Passe Partout?
Dirk: "We voelen natuurlijk wel het gevolg van de conflicten in Oekraïne waardoor de wereld zo wat in de soep draait door de inflatie en de prijsstijgingen. Desondanks zijn we heel dankbaar dat we nog steeds in de plus zitten. Wat maakt dat Passe Partout nog steeds goed verkocht wordt in de winkels."

Is de orderportefeuille nog goed gevuld? 
Dirk: "Ja, deze is nog steeds goed vol want we draaien nog steeds met een plus. Maar door onze opschaling van personeel en capaciteitsverhogingen van de laatste maanden c.q. in het laatst jaar hebben we gelukkig onze levertijden kunnen normaliseren naar een 10 weken."

Hoe zie je de (nabije) toekomst?
Dirk: "Je moet steeds uitgaan van je eigen krachten, maar de meubelbranche gaat wel steeds meer concurrentie krijgen van het terug loskomen van de wereld door terug op vakanties te kunnen gaan, feestjes, uitgaan etc. etc. Dus het blijft nog even spannend tot dat weer genormaliseerd is. Dit zelfs nog buiten de oorlog gerekend."
 
Hoe staat het met de grondstoffen c.q. materialen die jullie c.q. de toeleveranciers voor de eindfabricage nodig hebben?
Dirk: "Was een ramp. We hebben dit vooral preventief opgelost door veel meer stock te nemen van onze cruciale grondstoffen. We zijn op een andere wijze gaan plannen met minder just-in-time en met meer marge voor de aanleveringen van materialen. Maar dan nog blijft het zwaar werk om alles op de rails te houden."
 
Rusland stopt (in Nederland) met het leveren van gas. Gaat jullie bedrijf daar op de een of andere manier last van krijgen?
Dirk: "Onze productie zit in Hongarije, ons kantoor is in België. Dus volgens de berichten zullen wij hier meteen geen problemen mee hebben. Enkel is bijvoorbeeld de gasprijs op dit moment in Hongarije x3, dito met de elektriciteit!"
 
Is ondernemen nog wel leuk, nu er zoveel op het bordje van de directie komt?
Dirk: "Tja, je kan het vergelijken met de Mont Ventoux op fietsen: vloeken, zweten, labeur... maar als je de top bereikt ben je moe maar gelukkig. Het enthousiasme zit er nog steeds in, het samenwerken met je team om deze problemen op te lossen geeft energie, samen doen we dit!" 

Wil je tot nog iets kwijt?
Dirk: "Succes en of verkoop doe je niet op 1 dag of 1 periode en ben je ook niet kwijt in 1 dag of 1 periode. De loyaliteit die je krijgt van je klanten tijdens zware momenten zoals in 2020 tijdens de corona, en zoals nu tijdens deze moeilijke dagen rond de oorlog, is heel warm.  Als je ziet hoeveel inschrijvingen we al hebben voor onze huisshow kan je alleen maar je handjes vouwen en dankbaar zijn. Het dagelijkse werk van 24 jaar Passe Partout met een team die elke dag hun beste geven om het verhaal van Passe Partout verder uit te bouwen is het fundament tijdens slechter tijden. Dus mijn boodschap is dankbaarheid voor wat we hebben, voor het vertrouwen van onze klanten en dat iedereen zijn geloof houdt in zijn eigen kunnen en dromen."

Donderdag 2 juni beet Jeroen Haarhuis de spits af. Vrijdag 3 juni was het de beurt aan Rob van den Maagdenberg. Op woensdag 8 juni doet Ben van Elk van Dekker Zevenhuizen zijn verhaal.

Meer informatie:
Passe Partout 
Wilfordkaai 10B/C
9140 Temse
info@passepartoutnv.be 
www.passepartoutnv.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven