Jeroen Haarhuis van beddenspecialist Haarhuis & Jansen:

'Minder consumenten in de winkel betekent al gauw hogere orderwaarden'

"Het aantal orders dat we binnenkrijgen loopt terug. We horen van de woonwinkels waaraan we onze meubels leveren dat het aantal bezoekers al weken sterk vermindert. Gelukkig hebben veel fabrikanten nog orders van het afgelopen kwartaal in de portefeuille, maar dit moet zeker in het goedkopere segment niet te lang duren", stelde Marieke van den Berg, mede-eigenaar van Label Vandenberg, in een interview met De Telegraaf. Dit staat haaks op wat het CBS dinsdag 31 mei naar buiten bracht. Tijd om verschillende ondernemers uit de interieurbranche te vragen hoe de situatie bij hun bedrijf is. Jeroen Haarhuis van Haarhuis & Jansen bijt de spits af.

Volgens het CBS heeft de interieurbranche in april goede zaken gedaan. Wonen360 hoort echter ook andere geluiden in de wandelgangen. Hoe gaat het bij Haarhuis & Jansen?
Jeroen (foto links): "Met ons gaat het bijzonder goed. Ondanks het gegeven dat minder consumenten de beddenwinkels bezoeken, mogen wij toch constateren dat onze merken goed in de markt liggen. Minder consumenten betekent meer aandacht en tijd voor goed advies. Met een hogere orderwaarde als gevolg."

Is jullie orderportefeuille nog goed gevuld?
Jeroen: "We hebben natuurlijk, mede door corona, enorme druktes gekend in beddenland. Dat wordt nu wel minder, maar onze orderportefeuille blijft goed gevuld doordat steeds meer slaapspeciaalzaken zich aansluiten als klant bij de Haarhuis & Jansen groep. Iets waar we iedere dag hard voor werken, maar ook iets om heel trots en dankbaar voor te zijn!"

Hoe zie je de (nabije) toekomst? 
Jeroen: "Dat is een lastige. Ik zie dat bepaalde bedrijven hard groeien qua marktaandeel doordat ze vasthouden aan bepaalde kernwaarden. Ons bedrijf is er daar één van. Voor wat betreft het consumentenvertrouwen en de daarmee gemoeide aankopen geloof ik dat we afhankelijk zijn van de gaande oorlog in de Oekraïne. Laten we hopen dat er snel vrede komt, vooral voor de burgers daar."

Hoe staat het met de materialen die jullie (toeleveranciers) voor de eindfabricage nodig hebben?
Jeroen: "Eigenlijk komt daar nu eindelijk weer wat stabiliteit in. Gelukkig maar."

Rusland stopt in Nederland met het leveren van gas. Gaat jullie bedrijf daar op de een of andere manier last van krijgen?
Jeroen: "Operationeel niet, want we zijn niet afhankelijk van gas door duurzame investeringen. Maar financieel zal de markt onder druk kunnen komen te staan door hogere energieprijzen. Iets wat iedereen dan toch enigszins zou kunnen raken."

Is ondernemen nog wel leuk, nu er zoveel op het bordje van de directie komt? 
Jeroen: "Ondernemen is nog nooit zo leuk geweest! Het is knetterhard werken, iedere dag, maar we hebben resultaat en een super gemotiveerde club en dat geeft veel energie."

Wil je verder nog iets kwijt?
"Nou, het is dit jaar 20 jaar geleden dat Cees (Jansen, red. - foto rechts) en ik onze onderneming startten. Nu je vraagt of ik nog iets kwijt wil, heb ik en persoonlijke boodschap voor hem: "Cees, ik ben superblij met - en trots op - jou als zakelijk partner."

Meer informatie:
Haarhuis & Jansen
Windmolen 18
7609 NN Almelo
(0546) 43 37 01
info@haarhuisenjansen.nl 
www.haarhuisenjansen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven