Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Torenhoge inflatie baart detailhandel zorgen: ’Het is echt stil in winkels’

De inflatie gaat door het dak, maar tot voor kort leek de detailhandel nog weinig te merken. Toch begint het de laatste weken zijn tol te eisen. De bezoekersaantallen en de verkopen in de woon- en slaapwinkels, in tuincentra en in keukenzaken lopen terug.


Familie Van den Berg, met rechts Marieke van den Berg.

In een interview met De Telegraaf windt Marieke van den Berg, mede-eigenaar van Label Vandenberg, er geen doekjes om. "Het aantal orders dat we binnenkrijgen loopt terug. We horen van de woonwinkels waaraan we onze meubels leveren dat het aantal bezoekers al weken sterk vermindert. Gelukkig hebben veel fabrikanten nog orders van het afgelopen kwartaal in de portefeuille, maar dit moet zeker in het goedkopere segment niet te lang duren", zegt ze.

"Het kopen van een nieuwe bank kun je uitstellen. Je ziet dat nu gebeuren", zegt ze in het interview met De Telegraaf. "Ik begrijp dat ook wel. De prijzen voor onze materialen lopen zo hard op dat we onze retailprijzen in een jaar tijd al twee of drie keer hebben moeten aanpassen."

Lees hier het complete artikel.

Reageren? info@wonen360.nl

Publicatiedatum: