Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rodny Heemskerk over het platform CUTR:

"Marktplaats voor houtindustrie, waar meubelmakers en klanten gekoppeld worden"

Waarom is er geen marktplaats voor de houtindustrie, waar zakelijke klanten en productiepartners aan elkaar gekoppeld kunnen worden? Dat vroegen Rodny Heemskerk, Jasper Mittelmeijer en Oscar Peppitt zich ook af.

Enerzijds zoeken klanten producenten in een markt die momenteel niet transparant is en anderzijds zoeken productiepartners extra opdrachten die veelal ruimte over hebben in de productieplanning. Dit kan beter, dacht het trio. Daarom beginnen ze in 2021 met hun ambitie om het leven van productiepartners makkelijker te maken.

Door veel manuele taken te automatiseren; het makkelijker te maken om opdrachten binnen te halen en werk voor te bereiden, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan wat ze leuk vinden - mooie dingen maken van hout. Dit was het begin van CUTR, waar zakelijke klanten binnen enkele minuten online houten onderdelen kunnen bestellen.


Rodny Heemskerk, medeoprichter van CUTR.

Ontlasten
CUTR wil de klant- en productiezijde in deze drukke tijd ontlasten. Zo hebben ze ruim anderhalf jaar onder de radar gewerkt om een platform te bouwen dat voldoet aan beiden eisen. De klant kan zijn bestand rechtstreeks op het platform uploaden om een snelle offerte te ontvangen; aan de andere kant is de productieplanning van de productiepartners gekoppeld om een zo effectief mogelijke planning te maken en transparantie in de markt te creëren. Mocht het bestand van de klant niet voldoen aan de eisen om direct een offerte aan te vragen, dan biedt Cutr designhulp aan.  

"Jasper en Oscar hebben een software achtergrond en ik was al bekend met de houtbewerkingsbranche", vertelt Rodny, die eerder een interieurbouw bedrijf opstartte. Tijdens deze periode begon het verlangen naar een platform als CUTR te groeien en besloot de ondernemer deze kans aan te grijpen. En daar heeft hij geen seconde spijt van gehad; “Ik vind het fantastisch om overkoepelend bezig te zijn om de houtbewerkingsbranche naar het volgende niveau te tillen en te mogen werken met zowel makers als klanten die wij dagelijks op het platform aansluiten.”


Camper interieurs van Campr, op maat gemaakt met CUTR.

Groeiprogramma in Sillicon Valley
De afgelopen drie maanden heeft CUTR het groeiprogramma van Y Combinator gevolgd. Met drie maanden intensieve training en begeleiding heeft CUTR extra kapitaal op kunnen halen. Niet alleen de oprichters waren verbaasd dat een soortgelijk platform nog niet bestaat, ook in Sillicon Valley was het idee nog onbekend. Vandaag de dag bestaat het team van CUTR uit veertien personen, maar de kans is groot dat de teller aan het eind van het jaar op 20 zal staan. "We willen namelijk de software veel verder ontwikkelen, zodat iedere meubelmakerij en B2B klant met ons wil werken."Waar het allemaal begon
Het idee ontstond al vele jaren geleden, toen Rodny nog mede-eigenaar was van een interieurbouwbedrijf. Ze ontvingen vaak verschillende soorten bestanden, zoals bijvoorbeeld PDF-, 2D-, 3D- of SketchUp-bestanden. Deze moesten vervolgens teruggebracht worden naar simpele berekeningen voor bijvoorbeeld een Excel sheet of ERP systeem, dan moest er een offerte gestuurd worden, die vervolgens weer goedgekeurd moest worden. In de werkvoorbereiding werd alles dan weer opnieuw getekend.
 
Kortom: veel werk en vooral ook onnodig werk, aldus het CUTR team. "Dit kost zo veel tijd en extra moeite. Wij vinden dat dit makkelijker moet kunnen. In de staalindustrie is er al wel een oplossing voor dit probleem, dus dan moet het in de houtindustrie ook kunnen. Zo is het begonnen.”Stap voor stap
Oké dat klinkt veel belovend, kun je nu denken, maar hoe werkt het dan precies? Dat legt Rodny stap voor stap haarfijn uit. "Via de CUTR website kun je gemakkelijk je bestanden uploaden, een materiaalkeuze maken, aangeven hoe het materiaal afgewerkt moet worden en de afleverdatum doorgeven." Vervolgens wordt er automatisch een analyse gedaan, waarin onder andere berekend wordt hoeveel onderdelen er uit een paneel gehaald kunnen worden (nesting). Voordat de offerte opgestuurd wordt naar de productiepartner controleert CUTR deze nog. Als deze geaccordeerd wordt, dan gaat er automatisch een betaalsysteem in werking.

Gedetailleerd profiel
Dit hele systeem is enkel mogelijk door de gedetailleerde profielen die CUTR heeft gemaakt van de productiepartners op het platform. Aan de hand van een aantal vragen brengt CUTR in kaart wat een productiepartner het beste kan of wil produceren. Hierbij moet gedacht worden aan: wat voor soort machines en hoeveel manuren er beschikbaar zijn.

Deel van benodigde bedrag
Wanneer de aanvraag geaccepteerd wordt door de klant ontvangt de productiepartner binnen twee dagen 70% van het benodigde bedrag voor de order. Ook kleinere ondernemers kunnen dit model gemakkelijk gaan gebruiken, als ze bijvoorbeeld nog een aantal uur over hebben." Zo hoeft een fabriek nooit stil te staan en kan de productiecapaciteit maximaal benut worden.”

Long-term relationships
Ten slotte wil het team van CUTR vooral benadrukken dat ze flexibel zijn en graag meedenken met klanten en bedrijven. Ze zijn op zoek naar long-term relationships. "Zo maken we voor bepaalde klanten specifieke software dat aansluit bij hun onderneming. We denken met ze mee en proberen ervoor te zorgen dat de productie maximaal benut kan worden." Als voorbeeld geeft hij een klant die zijn productie heeft kunnen verhogen met 600%.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag hier een gratis offerte aan of neem als productiepartner contact op via [email protected].

Meer informatie:
CUTR
Singel 542
1017 AZ Amsterdam
+31 (0)20 261 9355
[email protected]
www.cutr.ai