Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de belangrijkste kantoortrends

De tijden van benauwde computerhokjes en fel tl-licht op kantoor zijn zo goed als voorbij. Moderne werkgevers begrijpen dat het personeel én het bedrijf baat hebben bij een gezonde en fijne werkplek. Dat is niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor zaken als mentale gezondheid en tevredenheid onder het personeel. Merin, dat kantoorruimte in boetiekkantoren in Nederland verhuurt, deelt de belangrijkste kantoortrends.



Gezondheid van het personeel
"In tijden waarin het ziekteverzuim hoger dan ooit is, is het goed om stil te staan bij de gezondheid en het welzijn van de werknemers. Hoe zorg je als werkgever voor een werkplek die zo gezond mogelijk is? Dit jaar kan er extra aandacht worden geschonken aan ergonomisch kantoormeubilair, zowel op kantoor als thuis. Denk hierbij aan goed ondersteunende stoelen of verstelbare bureaus. Ook wordt er dit jaar gelet op ontspanning. Door het personeel de mogelijkheid te geven om de aandacht even van het werk te verleggen, bijvoorbeeld met een potje tafelvoetbal of -tennis, wordt naast het welzijn ook de productiviteit verhoogd.



Algemene interieurtrends
De kantoortrends komen nooit uit de lucht vallen en volgen ook deels de algemene interieurtrends. Dat betekent dat je dit jaar de verschillende stijlen uit de afgelopen decennia terug gaat zien. Met het gebruik van glas, velours en hout(tinten) kan je een retro-look creëren die helemaal past in de trend van dit jaar. Ook de urban stijl maakt zijn rentree en doet het erg goed met uitgesproken en gedurfde kleuren. Denk bijvoorbeeld aan industriële lampenkappen en een graffitimuur met felle kleuren.



Groen
Het gebruiken van veel groen, zoals planten, klimop of moswanden is altijd aan te raden. Dit jaar zeker, want het hoort helemaal bij de huidige kantoortrend. Naast een fijn aangezicht zorgt het gebruik van veel groen voor een betere akoestiek, gaat de luchtkwaliteit erop vooruit én het zorgt voor een lager stressgehalte onder je werknemers. Er is weinig reden om de trend aan je voorbij te laten gaan. Voor de werkplekken waar weinig mensen met groene vingers rondlopen is er ook genoeg keuze. Veel planten zijn onderhoudsarm en lenen zich uitstekend uit voor kantoorruimtes.

Thuiswerken
Thuiswerken is in de afgelopen jaren, door de omstandigheden, natuurlijk steeds normaler geworden. Dat heeft op zijn beurt ook weer invloed op hoe werknemers en werkgevers naar een kantoor kijken. Het kantoor wordt namelijk steeds meer ingezet als ontmoetingsplek. Alleen zaken die niet of moeilijk thuis kunnen gebeuren worden op kantoor gedaan. Denk bijvoorbeeld aan scrum- of brainstormsessies, vergaderingen, afspraken met klanten en presentaties. Sociale activiteiten dus. De ruimtes moeten daar uiteraard ook op ingericht worden. Dat betekent in de praktijk vaak minder bureaus en individuele werkplekken en meer ruimte voor sociale activiteit", besluit Merin.

Publicatiedatum: