Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Crosby Studios en Moooi presenteren pop-up installatie geïnspireerd door vroege video games

Tijdens het ICFF en NYCxDESIGN, presenteert Moooi New York Brand Store een pop-up installatie door Crosby Studios. Harry Nuriev, Crosby Studios oprichter, kunstenaar, architect en ontwerper, kreeg de volledige vrijheid om een Moooi omgeving door zijn ogen te ontwerpen. Geïnspireerd door de pixelachtige esthetiek van vroege video games, zal de installatie u niet twee, maar drie keer laten kijken terwijl het een nostalgisch gevoel oproept. Moooi Through the Eyes of Crosby Studios zal vanaf 13 mei te zien zijn in de Moooi New York Brand Store, 36 East 31st Street New York.

Moooi door de ogen van Crosby Studios
Crosby Studios oprichter Harry Nuriev kreeg de volledige vrijheid om een Moooi omgeving door zijn ogen te ontwerpen. De installatie bestaat uit de Sofa So Good driezitsbank en poef van Marcel Wanders studio, kussens, en tapijten. De bank en poef zullen worden bekleed met een speciaal ontworpen fluweel met een korrelige print. Dezelfde print wordt gebruikt voor 100 fluwelen kussens. De kussens zijn vakkundig opgestapeld en smeken de toeschouwers bijna om zich erin te storten. De installatie wordt afgemaakt met unieke Moooi tapijten, die het gevoel van het onvoorwaardelijke plezier van die vroege videogames compleet maken. De pixelachtige esthetiek van de installatie is geïnspireerd op de aankomende interieur design mobile game van de studio: Crosby Studios Video Game. De op low-tech geïnspireerde interieurgame, die de bitmap-esthetiek van de vroege videogames omarmt, herinterpreteert klassieke interieurs en meubelstukken van Crosby Studios en nodigt de spelers uit om al doende te ontwerpen.

Anders dan de aanstaande
Crosby Studios Video Game, zijn het de Moooi meubels en accessoires die een pixelachtige filter krijgen in de Moooi New York Brand Store installatie. De zware magenta kleur voegt toe aan de 8-bit sfeer, teruggrijpend naar toen het aantal kleuren op onze computers nog beperkt was. De installatie en het videospel dagen de evolutie van hoge resolutiebeelden uit.

Over de Crosby Studios videogame
De low-tech geïnspireerde Crosby Studios videogame wordt later dit jaar gelanceerd op The Sandbox. Het spel is gebaseerd op klassieke ontwerpen van Crosby Studios en stelt spelers in staat hun eigen digitale interieur te bouwen. Onder de toepasselijke titel Video Game Collection neemt een nieuwe collectie interieurverzamelobjecten de pixelachtige vorm aan van haar virtuele tegenhanger. De collectie reproduceert de Crosby Studios gaming metaverse als tastbare meubelstukken in het echte leven. Meubels die zowel in de virtuele als in de echte wereld leven.

Meer informatie:
Moooi
www.moooi.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven