Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vierdaagse event Flanders Flooring Days is van start gegaan

Honderden vloerenprofessionals uit 55 landen reizen af naar Vlaanderen

Maandag 2 mei is het vierdaagse event Flanders Flooring Days van start gegaan. Enkele honderden vloerenprofessionals uit 55 landen reizen af naar West- en Oost-Vlaanderen om daar een of meerdere fabrikanten van vloerbedekking te bezoeken. Uniek, want niet eerder in de geschiedenis zetten Associated Weavers, Balta, Beaulieu International Group, COREtec Floors, ITC, IVC Group, Lano Carpet Solutions, Modulyss, Ragolle en Unilin Flooring gezamenlijk hun deuren open. "Allemaal innovatieve merken die innovatieve producten tonen", vertelt woordvoerder Philiep Caryn, gezeten in de ruime showroom van COREtec in het nieuwe pand in Kruisem, terwijl collega's een gezelschap uit Nieuw-Zeeland rondleidt.

Het imposante gebouw van COREtec Floors is in Kruisem te vinden.

Van 2 tot en met 5 mei vindt de eerste editie van Flanders Flooring Days plaats. Aankopers en retailers uit de hele wereld hebben zich voor het event aangemeld. "Alle tien fabrikanten zitten heel dicht bij elkaar, je hoeft dus geen 60 km te overbruggen om van de ene naar de andere te rijden. In twee, drie dagen tijd kun je ze allemaal bezoeken en uitgebreid spreken. Dat is gelijk het grootste voordeel ten opzichte van een normale vloerenbeurs, waar vaak de tijd ontbreekt om elkaar goed en langdurig te kunnen spreken", weet Philiep. "Natuurlijk blijven beurzen als Domotex en InCoDa belangrijk, omdat je dan dé eyecatchers kan zien en daardoor een goed beeld krijgt van wat er wereldwijd op vloerengebied gebeurt."


Philiep Caryn poseert bij de nieuwe collectie XL-End.

De deelnemende Vlaamse bedrijven, samen goed voor meer dan 8000 werknemers, zetten vier dagen lang hun showrooms en productiefaciliteiten open voor het professionele publiek. Op die manier wordt een inkijk gegeven in de nieuwste materialen, toepassingen, decoren en productietechnieken. Via presentaties en individuele contacten worden aankopers op de hoogte gebracht van de laatste trends en innovaties in de sector om aan de steeds hogere verwachtingen van hun klanten te kunnen voldoen. COREtec heeft alle nieuwe collecties van de afgelopen 18 maanden uitgestald, waarbij een van de publiekstrekkers toch wel XL-End is. Deze extra lange planken wordt dan ook bijzonder goed ontvangen. De verwachtingen zijn hooggespannen. "Met deze collectie creëer je een ultiem en exclusief ruimtegevoel in je woning. Ideaal als je op zoek bent naar een vloer die tot zijn recht komt in een grote ruimte of als je een kleinere ruimte optisch groter wil laten lijken."Over ruimte heeft COREtec geen gebrek. Alle collecties worden op de meest uitgebreide wijze getoond in de showroom. Zelfs complete woon- en babyslaapkamers zijn met meubelen ingericht. "Puur ter inspiratie. Het is vooral een uitnodiging om onze vloeren te kopen. Ook een consument koopt meestal dat wat hij ziet", aldus Philiep. "Maar we krijgen nu ook vaak de vraag waar ze de getoonde meubelen kunnen bestellen..."

Hoewel we Philiep op de eerste van vier dagen Flanders Flooring Days spraken, verwacht hij dat het event wellicht voor herhaling vatbaar is in de toekomst. "Als de week inderdaad succesvol wordt, dan kan het een terugkerend event worden. Daar hopen we in elk geval op.
Als fabrikant weet je namelijk precies wie er komt, dus je kunt je goed voorbereiden. Ook kan er komende woensdagavond nog gezellig genetwerkt worden, want dan vindt de gemeenschappelijke Flanders Flooring Gala Night in Kortrijk Xpo plaats", blikt hij alvast vooruit.

Meer informatie:
COREtec Floors
Souverainestraat 27 9770 Kruisem
www.coretecfloors.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven