Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe tapijt Lana Wool: 100% zuiver scheerwol

Interfloor lanceert de nieuwe tapijtcollectie Lana Wool. Net als de Manilla Wool is de collectie vervaardigd van 100% zuiver scheerwol. Lana Wool kenmerkt zich door zijn licht gemêleerd karakter en fraaie grove poollussen in diagonale richting.

"Kiezen voor een natuurlijk wollen tapijt is kiezen voor duurzaamheid. Wol is een biologisch afbreekbare en hernieuwbare vezel met een práchtige textuur en fantastische eigenschappen. Een ‘Merino schaap’ produceert wel vijf kilo scheerwol per jaar, een materiaal wat ieder jaar opnieuw op natuurlijke wijze geleverd wordt en te recyclen is en dan ook een lage impact op het milieu heeft", aldus Interfloor.



Wol populair
Bij Interfloor zien ze dat wol populair blijft als materiaal voor tapijt, dit zowel bij huiseigenaren als in de commerciële sector en bij architecten. Het is een materiaal wat ongelooflijk lang meegaat als het op de juiste manier wordt verzorgd. "Duurder in aanschaf maar kwalitatief superieur waardoor tapijt van wol er jarenlang – zo niet decennialang – goed uit blijft zien. Stofzuig regelmatig en maak gebruik van speciale onderhoud- en reinigingsmiddelen voor wol."

Authentieke schoonheid
Woolmark Merino wol is een hoge kwaliteit wol, zacht met een authentieke schoonheid. Wollen tapijt is van nature vlekafstotend en zelfreinigend. De in wol aanwezige natuurlijke oliën zijn bestand tegen vuil en stoten vervuilingen op oliebasis af. Wol is sterk, veerkrachtig en volumineus waardoor Lana Wool o.a. geschikt is voor gebruik op trappen en bij zwenkwielen.

Tevens neutraliseert Wol geuren en is een ideale vloer om allergie te voorkomen. De minuscule schubben van wol vezels houden fijn stof vast totdat het wordt opgezogen.

Daarnaast is het een veerkrachtige en ‘slimme’ vezel met het vermogen om vocht, tot wel 30%, in de lucht te absorberen en het vervolgens weer af te geven wanneer de atmosfeer droog wordt waardoor het voor een prettig binnenklimaat zorgt.

Meer informatie:
Interfloor
www.interfloor.nl

Publicatiedatum: