Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leden van Association of European Laminate Flooring Manufacturers

Omzet vloerenfabrikanten groeit met 5,3%

Voor het tweede jaar op rij hebben de leden van de Association of European Laminate Flooring Manufacturers (EPLF) een mooie plus geboekt. Zo bedroeg de omzetgroei van alle EPLF-leden 5,3% in vergelijking met het jaar daarvoor. In totaal werd 483,4 miljoen m² vloerbedekking verkocht. In 2020 hadden de leden ook al geprofiteerd van de consumentengekte via doe-het-zelf bedrijven en interieurzaken. Toen kwam de groei neer op 2,7%. Dat meldt het Duitse nieuwsplatform Lesprom.


Foto: Ulilin.

Kijkend naar de wereldmarkten, leverde Latijns-Amerika in 2021 voor de leden de grootste groei op. In vergelijking met 2020 werd er een groei van 61,5% gerealiseerd in deze markt en werd er 22,8 miljoen m² aan vloerbedekking verkocht.

Onder andere de Nederlandse en Belgische bedrijven AGFA, I4F Patents & Technology, OCI Nitrogen en Unilin Division Technologies zijn onderdeel van EPLF.

Bron: Lesprom

Publicatiedatum: