Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tarkett vernieuwt klassieke collectie uit 1898

Tarkett, speler op het gebied van innovatieve vloeroplossingen, heeft de vernieuwde Tarkett Lino-collecties gelanceerd. Tarkett Lino is geïntroduceerd in 1898 en daarmee een van de langst bestaande producten van het bedrijf. De klassieke vloerenreeks van toen transformeert nu naar een eigentijds oppervlaktemateriaal met een matte afwerking en een uitgebreid kleurenplaten, dat voldoet aan de hedendaagse milieunormen.

“In gesprekken met ontwerpers werden we verrast door de emotionele reactie die linoleum opwekte. We wilden hiermee werken, evenals met de kwaliteit van de natuurlijke materialen, die vergelijkbaar zijn met steen, hout of klei”, aldus Valérie Pavard, Design Manager bij Tarkett.

Designstudio En Bande Organisée
Tarkett nodigde de Franse designstudio En Bande Organisée (EBO) uit om de creatieve mogelijkheden van de vernieuwde Tarkett Lino-collecties zelf te ontdekken. Er vond een fotoshoot plaats in een fabriek van Tarkett in Narni (Italië) waar ze al meer dan 120 jaar linoleum produceren. Narni is een van de drie fabrieken ter wereld die linoleum produceert.

“We hebben voor het eerst linoleum ontdekt door de vernieuwde Tarkett collecties. Het materiaal heeft een sterke identiteit: modern en duurzaam. Het kleurenpalet van roze, baksteen, geel, terracotta, zand, zwart en heldergroen was prachtig om mee te werken”, aldus Gwenaëlle Girard, ontwerpster en medeoprichtster van En Bande Organisée. “De fabriek helpt begrijpen wat linoleum is: duurzaam materiaal dat tot stand wordt gebracht door traditionele vakmanschap.”

Duurzaam
Tarkett Lino is gemaakt van natuurlijke materialen (lijnolie, dennenhars, hout, kurkmeel en jute) en volledig recyclebaar na gebruik. Er is een methode ontwikkeld om de jute rug van de linoleum pasta te scheiden en de recycling van beide materiaalstromen te optimaliseren, waarbij de linoleum pasta wordt gerecycled tot nieuwe linoleumvloeren. Tarkett realiseert de terugname van de vloeren en de recycling via het Restart®-programma. Elke gerecyclede vierkante meter linoleum bespaart 5.4 kg CO2. De collectie levert de laagste levenscyclus koolstofvoetafdruk in zijn categorie op de markt en is koolstofnegatief van materiaalwinning tot productie. Bovendien is de gehele Tarkett Lino-collectie Cradle to Cradle Certified® Silver en het Originale-assortiment als enige ter wereld Cradle to Cradle Certified® Gold.

Veelzijdigheid
De Lino-collectie is zowel duurzaam als esthetisch veelzijdig. Een van de eerste transformaties die het designteam van Tarkett ondernam, was het aanbrengen van een matte afwerking op de gehele Tarkett Lino-collectie, waardoor het natuurlijke karakter van het materiaal tot uitdrukking komt. Ook is het kleurenpalet uitgebreid naar 105 hedendaagse tinten: van neutrale tot trendy tinten, met vijf subtiele patronen.

Het research en development team van Tarkett ontwikkelde ook een innovatieve categorie lino: LinoWall, de eerste linoleum wandbekleding. Door de veelzijdigheid van het materiaal kan het product naadloos worden toegepast op zowel muren als meubels. Tarkett Lino kan worden gebruikt om interieurontwerpen beter op elkaar af te stemmen en te harmoniseren.

Meer informatie:
Tarkett
www.tarkett.nl

Publicatiedatum: