Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anderhalve ton voor ‘wonder van Staphorst’

Leerlingen in quarantaine of hele klassen naar huis sturen? Basisscholen in heel Nederland hebben hiermee te maken, behalve in Staphorst, waar al maandenlang nauwelijks coronabesmettingen op scholen zijn. Dankzij de slimme luchtreinigers, weten ze daar (bijna) zeker. Voor meer onderzoek naar het ‘wonder’ van Staphorst trekt zorgminister Ernst Kuipers anderhalve ton uit. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD).



Het bedrijf achter dit 'wonder' is PlasmaMade, dat met haar filters zorgt voor schone en gezonde binnenlucht. Na jaren van ontwikkeling is de onderneming in 2013 op de markt gekomen met een revolutionair filter systeem, speciaal gemaakt voor de afzuigkappen in de keukenbranche. Vorig jaar ondersteunde PlasmaMade TeamNL nog doormiddel van Air Cleaners voor de Olympische Spelen.


Het pand in Staphorst, waar PlasmaMade sinds februari 2016 gevestigd is.

"Ons PlasmaMade Air filter is direct op iedere afzuigkap te plaatsen waarbij een afvoer buis naar buiten niet meer nodig is. De voordelen hiervan zijn een directe besparing van de stook of airco kosten doordat de lucht niet naar buiten wordt afgevoerd maar in de woning blijft; dit noemen we recirculatie", meldt hert bedrijf op de website. Een bijkomend voordeel is dat de afzuigkap kan worden meegenomen in de EPC berekening van een woning waardoor het energie label.

Meer informatie:
PlasmaMade
Achthoevenweg 30
7951 SK Staphorst
0522 468 071
www.plasmamade.com

Publicatiedatum: