Jan Dossche, president van USFloor International:

"COREtec heeft heel veel marketshare gewonnen"

USFloor International ziet nog heel veel groeipotentieel. "Dit parallel aan het enorme COREtec-succes dat de laatste jaren is uitgebouwd in de VS", stelt Jan Dossche.

2021 ligt achter ons. Voor veel ondernemers in de interieurbranche een jaar om nooit te vergeten. Niet alleen vanwege alle coronaperikelen. Ook het tekort aan grondstoffen en de oplopende tarieven bezorgden velen hoofdbrekens. Om maar niet te spreken over de vele openstaande vacatures.

Inmiddels staat het vizier alweer vol op 2022. Tijd om verschillende ondernemers aan de tand te voelen, waaronder Jan Dossche, president van USFloor International, architect van de meerlaagse en watervaste rigid vloeren.


Jan Dossche, poserend in het nieuwe magazijn in Kruisem.

Als je minister van Volksgezondheid was, welke coronamaatregelen zou jij dan nemen?
"Ik zou er alles aan doen dat onze economie niet stilvalt. Wat er op dit moment aan regelgeving bestaat vereenvoudigen tot het verplichten van voorlegging van een vaccinatiecertificaat voor het betreden van openbare plekken en voor diegenen die de boosterprik nog niet hebben gekregen, de mondmaskerplicht verstrengen ook op straat bijvoorbeeld.
Verder ga ik ervan uit dat onze regeringen elk op hun beurt samen met de experts wel degelijk het allerbeste met de burgers voor hebben.
In de kantlijn wil ik wel een verhoogd toezicht op de ongebreidelde subsidies die niet altijd terecht worden toegekend."

Hoe blik je terug op 2021?
"2021 was een bijzonder jaar. Iedereen was min of meer gelukkig en zonder al te veel kleerscheuren 2020 doorgekomen en er was heel veel optimisme bij het begin van 2021. Het jaar nam een blitz start maar die was niet voor gans Europa gelijk want al snel bleek dat we te vroeg victorie hadden gekraaid en dat er nieuwe varianten opdoken die nog besmettelijker en nog sneller om zich heen uitzaaiden. Een lockdown gedurende enkele maanden in Nederland was hier het gevolg van. Maar, het huis- en tuineffect bleek zo sterk dat het voor onze sector toch een heel goed jaar is gebleken. Voor mijn product COREtec is het in ieder geval opnieuw een jaar met uitzonderlijke groeicijfers geworden. We zijn natuurlijk ons splinternieuw pand ingetrokken en hebben heel veel marketshare gewonnen door het feit dat we alles uit voorraad leverden."

Voor welke uitdagingen kwam je te staan?
"Naast het gevecht tegen COVID hebben we ook een gevecht om containers geleverd, maar beide veldslagen zijn voorlopig gewonnen, hopelijk straks de oorlog helemaal!

Wat waren absolute hoogtepunten? 
"Ons nieuw hoofdkantoor en de vele bezoeken en felicitaties die we mochten ontvangen! Verder de gigantische inzet van ons fantastisch COREtec-team en de loyaliteit en het vertrouwen van onze COREtec-handelspartners!

Welke voornemens c.q. doelen heb je voor het komende jaar?
"Deze verschillen niet zoveel als de vorige jaren, we blijven inzetten op het fabriceren van topproducten waarmee we een zeer groot deel van het bouwend en verbouwend cliënteel een mooie en waardevolle oplossing voor hun interieur bieden. 

We zien nog heel veel groeipotentieel en dit parallel aan het enorme COREtec-succes dat de laatste jaren is uitgebouwd in de VS."

Meer informatie:
COREtec
Souverainestraat 27
9770 Kruisem
www.coretecfloors.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven