“Niet gemakkelijk om deze bittere beslissing te nemen"

imm cologne pas in 2023 op de kalender

imm cologne zal niet plaatsvinden op 17 t/m 23 januari. De raad van bestuur van Koelnmesse heeft dit besluit genomen in nauw overleg met de Vereniging van de Duitse Meubelindustrie (VDM) en in overeenstemming met andere bekende vertegenwoordigers van de industrie op de internationaal niveau. "Deze stap is uitsluitend beperkt tot imm cologne en de specifieke vereisten voor handelsbeursactiviteiten. We zijn van plan ons te richten op voorjaarsevenementen in 2022. De politieke richtlijnen laten dit toe en volgen de veilige koers zoals de afgelopen herfstbeurzen“, zegt COO Oliver Frese.Branchesponsor VDM ziet een evenement in januari momenteel niet zitten: "Na overleg met tal van exposanten, branchevertegenwoordigers en handelspartners is er geen sprake van deelname van Duitse exposanten of exposanten uit het Duitstalige gebied, of er is veel twijfel", aldus Jan Kurth, CEO van de VDM. Soortgelijke feedback kwam ook uit veel andere Europese landen.

"De huidige bijzondere voorwaarde in de interieurbranche maken de uitvoerbaarheid van imm cologne bijna onmogelijk", aldus Oliver Frese. “Het was niet gemakkelijk om deze bittere beslissing te nemen, maar zien het als onze plicht om deze stap nu in nauw overleg met de branche te zetten. Zo zorgen we voor duidelijkheid en planningszekerheid in het belang van onze exposanten", vervolgt de COO. "Momenteel werken we actief aan de mogelijkheden om exposanten van imm cologne ook op internationaal niveau een aantrekkelijke beursaanwezigheid te kunnen bieden. Hier presenteren zowel spoga+gafa als ORGATEC uitstekende alternatieven in het interieurportfolio van Koelnmesse."

De annulering is beperkt tot imm cologne en omvat uitdrukkelijk geen andere B2B-evenementen die gepland zijn in Keulen voor het voorjaar van 2022. In het najaar hebben onder meer de Keulse kunstbeurzen en de voedingsbeurs Anuga aangetoond dat beurzen ook weer mogelijk zijn op de internationaal niveau en voor iedereen veilig uit te voeren. Het is momenteel vrij duidelijk hoe verschillend individuele industrieën reageren op de huidige situatie. "We hebben een heterogene schatting gemaakt onder de exposerende bedrijven in het licht van de aanhoudende pandemische situatie in Duitsland", aldus Oliver Frese, COO van Koelnmesse. "De beoordelingen variëren in mate, specifiek voor verschillende industrieën, soms met een grotere impact op de respectieve vakbeurs en soms nauwelijks voelbaar", vervolgt de COO.

De professionele uitwisseling en het netwerken tussen internationaal actieve bedrijven en vakbezoekers vormen op elke imm cologne de basis voor toekomstgerichte innovaties en de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen. Zo zorgt imm cologne voor belangrijke zakelijke impulsen voor de industrie. Koelnmesse zal daarom samen met de VDM en de exposerende industrie er alles aan doen om een ​​krachtig en innovatief imm cologne 2023 op de been te krijgen.

Meer informatie:
imm cologne
www.imm-cologne.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven