'Hebben liefhebbers van sfeer en gezelligheid het nakijken?'

De gemeente Utrecht is de eerste gemeente in Nederland die actief stuurt op het verminderen van uitstoot door traditionele open haarden en houtkachels, voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Wie de open haard, de houtkachel of het rookkanaal laat verwijderen kan hiervoor 2000 euro subsidie ontvangen. Hebben de liefhebbers van de sfeer en gezelligheid dan het nakijken?Gelukkig is dat niet nodig! Want er bestaan inmiddels alternatieven die dezelfde sfeer bieden, nul procent uitstoot hebben én energiezuinig zijn. De oplossing is onverwacht: vuur dat ontstaat uit water. Om precies te zijn: uit een combinatie van koude waterdamp en zuinig LED-licht. Elektrische haarden zonder de bekende nadelen maar mét de volledige beleving van een echt haardvuur. Dankzij de vrij rondwervelende nevel zijn de vlammen namelijk van alle kanten te bekijken, wat de echtheid essentieel ten goede komt.

De patenteerde oplossing komt deels van Nederlandse bodem. De haardenmerken Dimplex en het van origine Nederlandse merk Faber bieden dit duurzame alternatief inmiddels in tal van uitvoeringen en prijsniveaus aan. Er is keuze uit royale inbouwversies, zoals de Faber e-MatriX, tot de moderne designkachels als de Dimplex Natur of Fyr.  

De bijkomende voordelen maken elektrische haarden wellicht nog interessanter. Want doordat er geen schoorsteen nodig is, zijn deze ‘waterdamphaarden’ bijna overal te plaatsen, in ieder woningtype. Dus ook in de binnenstad of in hoogbouw. Dat geeft niet alleen veel vrijheid, ook vervallen de kosten die met de aanleg, het onderhoud of de aanpassing van een rookgasafvoer zijn gemoeid. Het stroomverbruik is vergelijkbaar met een moderne LED-televisie. Een onzichtbaar ingebouwde elektrische bijverwarming zorgt naar wens voor een extra behaaglijke sfeer en laat geen energie verloren gaan.

Meer informatie:
Glen Dimplex
www.glendimplex.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven