Adriaan Jonker van Luxury Bedding Company over 2022:

"Nieuw pand met een grote showroom is een logische stap na doorgemaakte groei"

Acht jaar geleden zijn Arno Appelhof en Adriaan Jonker het avontuur aangegaan met Luxury Bedding Company in Zwolle. De onderneming begon als verdeler van het grote Amerikaanse merk Serta, dat bekend staat om haar matrassen en boxsprings. Gaandeweg is ook het slaapcomfortmerk Mérens toegevoegd aan de portfolio.

Sinds kort is Adriaan ook mede-eigenaar. Adriaan legt uit dat het ze de eerste jaren niet allemaal aan kwam waaien en dat het bloed, zweet en tranen heeft gekost om een positie in de markt te krijgen. "Na de start in 2013 heeft het wel vier jaar geduurd voordat we de grotere gerenommeerde slaapspeciaalzaken binnen hebben kunnen halen. Vandaag de dag hebben wij een mooie dekking, met ruim 80 verkooppunten in Nederland en circa 50 in Duitsland."

Luxury Bedding Company zal het nieuwe jaar 2022 ingaan met de bouw van een gloednieuw pand, mét een eigen showroom.


Mede-eigenaar Adriaan Jonker en het nieuwe pand van Luxury Bedding Company.

Nieuwbouw
Volgend jaar zal de verdeler van Serta en Mérens als bedrijf een volgende stap zetten. Adriaan vertelt enthousiast dat er in 2022 een nieuw pand gebouwd zal worden in het Gelderse Hattemerbroek. "In de oksel van de A28 en A50 zal ons nieuwe pand gebouwd worden. Met ruim 2500m2 opslag hebben we de mogelijkheid om verdere groei te ontwikkelen. Daarnaast biedt het pand ruimte voor kantoren en een eigen showroom. In totaal heeft het kantoor en showroom bijna een oppervlak van 800 m2."

Juist deze toonzaal is waar Adriaan erg naar uit kijkt. Naast de showroom in het ETC Design Center Europe heeft Luxury Bedding Company (nog) geen eigen ruimte om hun collecties te presenteren. "Dit was onze belangrijkste wens. Je wilt klanten en relaties uit kunnen nodigen, voor bijvoorbeeld huisshows en events. De showroom biedt veel meer mogelijkheden, die we de laatste jaren hard nodig hadden, maar toen niet ter beschikking had."

Hiernaast speelt centralisatie een rol in de beslissing. "Nu hebben we veel verschillende locaties", zegt Adriaan. "Zo hebben we aparte locaties voor de logistiek, de showroom in het ETC en een los kantoor. Straks hebben we alles onder een dak gebundeld."

Shopconcept
Vandaag de dag zijn de matrassen en boxsprings niet meer weg te denken bij de slaapspeciaalwinkels en afdelingen. "We liggen in de meeste toonaangevende winkels. Hierbij proberen we in alle regio’s partnerships aan te gaan met de 'local heros'. Zo hebben we onlangs nog Eijerkamp en Woonboulevard Poortvliet mogen verwelkomen als dealer", voegt Adriaan toe.

Om consumenten te blijven prikkelen heeft Luxury Bedding Company haar Serta 2.0 shop concept flink aangepakt. Dit nieuwe shopconcept wordt momenteel uitgerold in Nederland en Duitsland. "De winkels zijn we als het ware aan het upgraden met een gloednieuw shopconcept", licht Adriaan toe. "We zien bij alle winkels waar dit geïmplementeerd is per direct omzetgroei."

Mérens
Naast Serta is ook Mérens een belangrijk merk voor Luxury Bedding Company. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de nieuwe collectie en presentatie van Mérens. Door de pandemie is de ontwikkeling van nieuwe producten wat achtergebleven, maar dat zal de komende tijd ingehaald worden. "In het voorjaar zullen wij voor Mérens met een nieuw concept komen. Daar gaan we dan ook actief de markt mee op. We hebben een mooi aantal dealers van Mérens, maar er is zeker ruimte voor uitbreiding."

Op zoek
Door de sterke groei dat Luxury Bedding Company door heeft gemaakt, zal het team verder uitgebreid moeten worden. "We zijn op zoek naar toppers om ons team aan te vullen op het gebied van marketing, office, logistiek. Op korte termijn hopen wij een senior accountmanager te vinden om ons salesteam te versterken", aldus Adriaan.

Meer informatie:
Luxury Bedding Company
Rietveldstraat 20
8013 RW Zwolle
088 – 784 8383
info@lbc.nl
www.luxurybeddingcompany.nl

Serta
www.serta.nl

Mérens
www.merens.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven