Leerlingen ontwerpen meubels provinciehuis

Leerlingen van het Technasium van het Christelijk Lyceum hebben meubels voor het hoofdgebouw van het provinciehuis ontworpen. Deze opdracht kregen ze naar aanleiding van de aanstaande inrichting van het gerenoveerde hoofdgebouw van de provincie waarbij zoveel mogelijk materiaal circulair is gebruikt.


 
Opdracht
Het projectteam van de verbouwing gaf de leerlingen van het Christelijk Lyceum de opdracht mee om in groepjes van 3 of 4 - op basis van een thema - een passend meubel te ontwerpen die een plaats kan krijgen in het vernieuwde hoofdgebouw.

De ontwerpen zijn getoetst op realiseerbaarheid, functionaliteit, duurzaamheid en circulariteit. Daarnaast stond de creativiteit, die aan moest sluiten bij de aangereikte thema’s, voorop.

Thema
De acht thema’s die bij de opdracht horen zijn geënt op Zuid-Hollandse onderwerpen: Hollandsche Duinen; Glazen Stad; De Pier; Energy Island; Naturalis; Biesbosch; Space Center; Hyper blue.

Prijs en plaatsing
De ontwerpen met de meeste punten binnen een thema worden gemaakt en in het provinciehuis geplaatst. In totaal zijn 8 ontwerpen in de prijzen gevallen. De school krijgt als cadeau één van de winnende ontwerpen om die te plaatsen in het gebouw van het Christelijk Lyceum.

Meer informatie:
Christelijk Lyceum Delft
www.chrlyceumdelft.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven