Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lex Tiggeler van Richmond Interiors legt bezoekers in de watten:

"Volledige catering op onze stand; hoef je Brussel niet door te ploeteren voor een restaurant"

Het is aftellen voor Richmond Interiors. Nog enkele weken en dan staat Meubelbeurs Brussel  op de planning, waar reikhalzend naar uit wordt gekeken. Van zondag 7 t/m woensdag 10 november gaat het meubelbedrijf flink uitpakken en zullen de bezoekers extra in de watten gelegd worden.

Lex Tiggeler, eigenaar van Richmond Interiors: "We hebben speciaal voor de bezoekers catering geregeld, die voor bijzondere hapjes en drankjes zorgen. We willen mensen die de moeite nemen om naar Brussel te komen het gevoel geven dat ze veilig bij ons terecht kunnen. Daardoor hoeven ze niet heel de stad door te ploeteren op zoek naar een restaurant." 


Lex Tiggeler, eigenaar van Richmond Interiors.

Hapjes en drankjes
Op de stand ter grootte van 500m2 wil het bedrijf uit Obdam een informele sfeer creëren. Enkele edities geleden heeft zij dit ook gedaan. "Vier jaar terug hebben we in samenwerking met vijf verschillende Nederlandse meubelbedrijven ook een horecaplein georganiseerd. Dit gevoel willen we terughalen, alleen dan minder massaal."

Of het een succes gaat worden, daaraan twijfelt Lex geen moment. "Iedereen die we spreken, of het nou exposanten of winkeliers zijn, geven aan veel zin te hebben in deze beurs", vertelt hij. "Iedereen staat te trappelen, voor de beste 'Nederlandse' meubelbeurs."Wanneer is Meubelbeurs Brussel geslaagd voor Richmond Interiors?
Daar heeft Lex een heel duidelijk antwoord op: "Ten eerste willen we nieuwe contacten opdoen. Vroeger wilden we voornamelijk zo veel mogelijk nieuwe orders schrijven, maar tegenwoordig verloopt dit proces wat anders. Nu leg je het contact op de beurs en maak je naderhand een afspraak met een agent, waardoor die order pas later binnenkomt. De afgelopen jaren zien we dit steeds meer."

Toch draait het niet alleen maar om nieuwe mensen ontmoeten. Ook de bestaande relaties zijn van erg groot belang. "Ten tweede wil je uiteraard dat de huidige klanten enthousiast zijn over de nieuwe collecties. Dit zijn wel directe orders, die ter plekke geschreven worden."
Noviteiten
Bezoekers kunnen onder andere een reeks nieuwe stoelen verwachten. Volgens Lex zijn dit er ongeveer twintig. Zo moet er gedacht worden aan verschillende zetels in bouclé stof. Ook meubelen met een inleg van dierenhuid, zoals leer van krokodillen of pijlstaartroggen, kunnen bewonderd worden. "Het grootste gedeelte van de nieuwe collectie kunnen we dit jaar nog uitleveren. De containers zullen snel binnenkomen, dus we zijn er helemaal klaar voor", vult Lex aan.

'Nieuw'
Het woordje 'nieuw' is relatief. Lex: "In eerste instantie wilden we de stand vol zetten met alleen maar nieuwe spullen, maar al snel bedachten we dat dit niet verstandig is. We hebben al zo lang niet meer op een beurs gestaan, waardoor er veel artikelen zijn, die wij al een jaar in ons assortiment hebben zitten, maar waarvan sommige dealers niet eens weten dat we ze hebben. Zij zien dat dus in Brussel voor het eerst."

Dit gaat zelfs zover dat er dealers zijn die bepaalde producten doormiddel van droppshiping al verkopen, maar de artikelen zelf nog nooit in het echt hebben gezien. "Dit is eigenlijk een hele rare situatie, maar de nieuwe realiteit."Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Zo kunnen mensen instappen met een collectie die zich al bewezen heeft. "Zij hoeven hierdoor het wiel niet opnieuw uit te vinden. Wij kunnen simpelweg zeggen: voor u is deze collectie nieuw, maar we zien de vraag al een jaar lang stijgen, dus als u nu inspringt dan is dat een garantie voor succes. Ideaal voor een inkoper."

Black Friday
Naast de nieuwe producten op de stand in Brussel geeft Richmond Interiors nog een primeur. "Normaal gesproken gaven onze Black Friday-deals pas een dag van te voren prijs. Dit jaar pakken we dat anders aan. Een maand van te voren communiceren we dit met onze dealers, zodat ze een maand lang de mogelijkheid hebben om in te kopen op Black Friday. Hier komt ook nog eens bij kijken dat we de korting wat opgeschroefd hebben. De mensen op de beurs krijgen de primeur. Zij zullen als eerst zien wat de Black Friday-deals gaan worden", legt Lex uit.Parijs
Ondanks dat de volle aandacht op Meubelbeurs Brussel gericht is, zijn de volgende stappen al uitgestippeld. "Januari hebben we Maison et Objet weer geboekt. Ik heb het gezien en er weer vertrouwen in. Richmond Interiors zal er weer staan met dezelfde grote stand, zoals voorheen dus."

Tijdens de afgelopen Franse editie was het meubelbedrijf niet van de partij. Lex, die wel als bezoeker aanwezig was, heeft hier achteraf gemengde gevoelens bij. "Toen ik op de beurs liep bedacht ik wel dat ik er graag bij had willen zijn." Toch gaven de volle wandelgangen volgens hem een vertekend beeld. "Als je de drukte afzet tegenover de verkleining van de hallen, dan krijg je een heel ander beeld. Als dit aantal bezoekers rond had gelopen in alle hallen die normaal gesproken beschikbaar, dan zou je denken: wat is hier aan de hand?"

Toch heeft hij er geen spijt van dat Richmond Interiors er de afgelopen editie niet bij was. "We zijn zo ontzettend druk geweest met orders de deur uit sturen. Organisatorisch had het eigenlijk ook helemaal niet gepast. Hierdoor hebben we ons ook volledig kunnen focussen op Meubelbeurs Brussel."Zondag 7 t/m woensdag 10 november zal er op Meubelbeurs Brussel om 17.00 uur happy hour gehouden worden door Richmond Interiors op stand 418, in hal 8.

Meer informatie:
Richmond Interiors
Butter 17
1713 GM Obdam
+31 (0) 226 450 846
[email protected]
www.richmondinteriors.nl