Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teun van Leijssen, oprichter Stoov:

"Stookkosten besparen door warmte-element in onze producten"

Met de stijgende gasprijzen en met het oog op duurzaamheid is het belangrijker dan ooit om bewust met energieverbruik om te gaan. Stoov, een Nederlandse maker en bedenker van duurzame warmtekussens en -dekens, deelt hieronder vier tips om je interieur herfst- en winterproof te maken en de energierekening iets te verlagen.


Teun van Leijssen, oprichter Stoov.

Slim verwarmen met een warmtekussen
Kruip je op koude dagen het liefst onder een dekentje op de bank? Overweeg dan een duurzaam infraroodwarmtekussen of -deken. Deze zijn ideaal voor verschillende momenten, van een filmavondje op de bank tot een dag thuiswerken. Met een Ploov (warmtekussen) of Big Hug (warmtedeken) van Stoov stijgt je lichaamstemperatuur vanzelf, want je maakt direct contact met de warmtebron. Er gaat dus geen energie verloren en je blijft urenlang warm. Dat is niet alleen duurzaam maar ook goed voor je portemonnee. Met elke graad die de thermostaat lager wordt gezet, bespaar je namelijk al zo’n 7% energiekosten per jaar*. Bovendien zijn ze in allerlei kleuren en stoffen beschikbaar en daarmee passen ze in ieder interieur.

"In onze producten zit een oplaadbaar infrarood warmte-element waardoor je lichaamstemperatuur stijgt", vertelt oprichter Teun van Leijssen aan de redactie van De Telegraaf. "Daardoor kan de verwarming een graadje lager en met de hoge energietarieven van het moment, kan dat flink schelen in je portemonnee.Houd de radiatoren vrij
Als je de verwarming in huis aanzet, is het wel zo belangrijk dat de warmte goed door de ruimte wordt verspreid. Zorg er dus voor dat de radiatoren zoveel mogelijk vrij zijn en niet worden geblokkeerd door gordijnen, meubels of planten. Dat is zonde van de warme lucht.

Voetjes op een vloerkleed
Voelt een ruimte in huis wat kil aan? Dan kan een vloerkleed voor een merkbaar verschil zorgen. De ruimte koelt hierdoor minder snel af via de vloer en je voeten voelen met een lekker zacht vloerkleed ook sneller warm aan. Bovendien creëer je met een stijlvol kleed meteen een warme sfeer in het interieur.Zorg voor isolerende raambekleding
Wist je dat wel tot de helft van de verwarmingsenergie via de ramen kan ontsnappen, zelfs met dubbel glas? Kies dus voor goede isolerende raambekleding, zoals stoffen gordijnen die goed aansluiten op de kozijnen en tocht verminderen. Of denk aan dubbele plisségordijnen: deze stijlvolle raambekleding regelt de kamertemperatuur doordat de stilstaande lagen werken als een isolatiedeken. Om de warmte binnen te houden is het belangrijk dat je de raambekleding ’s avonds goed sluit én dat deze niet voor de radiatoren hangt, zoals bij tip 2 aangegeven. Op maat gemaakte raambekleding is dus zeker aan te raden. Overdag is het juist handig als je de gordijnen goed opent. Zonlicht is tenslotte een natuurlijke gratis verwarmer van je huis.Meer informatie:
Stoov
Nijverheidsweg 16G
3534 AM Utrecht
www.stoov.com

Publicatiedatum: