Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking tussen Féline X Studio VIX

Van wolvilt naar stijlvol akoestisch wandpaneel

Met de introductie van het vilten akoestische wandpaneel Kiezel creëert Studio VIX in samenwerking met Féline een stijlvol functioneel wandpaneel, maar vooral een rustige manier van leven.
Voor een akoestiek op kantoor, restaurant of woonkamer is de absorptie van geluid, het verminderen van galm en het verbeteren van de spraakhelderheid van belang. Design studio VIX introduceert het akoestische wandpaneel KIEZEL dat is bekleed met hoogwaardig vilt van Féline.



Akoestisch vilten wandpaneel
Féline is gespecialiseerd in vilt, gericht op de designmarkt. Renske Vogel, oprichter Féline: “We vinden het belangrijk dat we de milieuvriendelijke en akoestische eigenschappen van het materiaal in het interieur kunnen terugbrengen en dat is met deze samenwerking goed gelukt. De Kiezel panelen zijn gemaakt van wol vilt. Féline’s wolvilt is een natuurlijk materiaal dat is vervilt zonder gebruik van water en heeft van nature de eigenschap om de akoestiek in ruimtes te verbeteren."



Ritmische impact van de natuur
De Kiezel panelen kunnen gebruikt worden als wanddecoratie, prikbord en akoestisch wandpaneel. Het ontwerp heeft een ritmische vorm gekregen. Oprichter Studio VIX , Kitty de Groot: “We werden geïnspireerd door het ritme in muziek en de natuur. Het is bewezen dat ritmische patronen een gevoel van rust en welzijn opwekken. Het zachte akoestische wolvilt past goed bij dit ontwerp. Het grote aanbod van natuurlijke pastelkleuren in deze wolvilt collectie, geeft een extra dimensie. Net als Féline richten we ons op circulair design en zijn onze producten nauw verwant met de natuur. Een ontwerp moet er niet alleen goed uit zien, maar ook een beter gevoel geven."



Over Féline
Féline is gespecialiseerd in hoge kwaliteit vilt gericht op de designmarkt. Het bedrijf heeft de focus om duurzaamheid, akoestiek en moderne kleurlijnen samen te brengen. Féline brengt op deze manier de milieuvriendelijke en akoestische eigenschappen van het materiaal, via de architect en de designer, terug in het interieur. Design gaat vaak over functionaliteit en vorm, maar de beleving van het materiaal voegt een nieuwe dimensie toe aan het ontwerp.



Over Studio VIX
Studio VIX is een ontwerpbureau dat van idee tot product en interieur ontwerpt. Het heeft als doel om interacties te stimuleren voor meer werk, leer en leefplezier. Het bureau staat voor het gebruik van duurzame en eerlijke materialen die iets vernieuwends aan het ontwerp toevoegen. Deze visie passen ze toe op de ontwerpen voor eigen hun label en in opdracht. Hiermee zijn zij bekroond met diverse internationale design awards waaronder IF, Red Dot. 

Meer informatie:
Studio Vix
Domplein 25
3512 JE Utrecht
+31 6 811 420 77
info@studiovix.nl
www.studiovix.nl

Publicatiedatum: