Bedrijf zoekt meer samenwerkingsverbanden, wil landelijke dekking

JOKA slaat grote slag door overname Viehoff: "Dit is een belangrijke eerste stap"

Met de overname van Viehoff BV krijgt Jordan in een klap een flink Nederlands marktaandeel op het gebied van vloeren. Daarnaast beschikt het direct over een goedlopend logistiek proces en krijgt het de beschikking over fysieke vestigingen in ons land.

Het Duitse bedrijf Jordan, waar JOKA onder valt, houdt sinds kort ook kantoor in Nederland, om hier meer vaste voet aan de grond te krijgen. Op de laatste InCoDa liet het bedrijf al zien dat het heel wat in huis heeft. In Centraal-Europa geldt het als een toonaangevende leverancier van vloerbedekkingen voor vakmensen en speciaalzaken. Voor Dennis en Miranda Viehoff was de keuze dan ook niet moeilijk om de aandelen van hun succesvolle onderneming over te doen aan Jordan.

V.l.n.r. Thomas Peter, Frank ter Beke, Jörg. L. Jordan, Miranda Viehoff en Dennis Viehoff voor het pand van JOKA in Hengelo.

Eerste belangrijke stap
"Het is een eerste belangrijke stap die we in Nederland zetten", zegt directeur Frank ter Beke van JOKA. "Of er nog meer overnames aan zitten te komen? Daar laat ik me niet over uit, dat komt vanzelf. Dat we in Nederland meer vestigingen willen, is geen geheim. Die hebben we nodig, anders kunnen we het totaalconcept voor de woninginrichter, parketteur en projectinrichter niet goed wegzetten. Ook consumenten zijn bij ons welkom, maar kopen hun producten uiteindelijk wel via de betreffende winkelier in", legt Frank uit. Sinds januari 2020 is hij vanuit Hengelo bezig om het Duitse concept uit te rollen. Naar eigen zeggen verloopt dat voorspoedig.

Nu volgt dus de uitbreiding in het westen met de locatie in Heerhugowaard. De algehele leiding van de Jordan Group in Nederland blijft in handen van Frank ter Beke. Hij wordt daarbij ondersteund door salesmanager Bob Snoek. "We kijken erg uit naar een goede en langdurige samenwerking met de nieuwe collega's en bestaande relaties van Viehoff. Vertrouwen, waardering en betrouwbaarheid kenmerken onze samenwerking en komen ook tot uiting in klantrelaties", zegt Frank ter Beke, managing director van Jordan Nederland.

20 werknemers
Dennis en Miranda Viehoff (broer en zus) namen meer dan twintig jaar geleden de aandelen over van hun ouders. Sinds de eeuwwisseling groeide het uit van een regionale aanbieder naar een landelijke vloerenleverancier met meer dan 20 werknemers. 

"De markt verandert en ons bedrijf verandert steeds mee. Hoewel we zeer trots zijn op wat we bereikt hebben met ons team, denken we dat er met een groot team achter ons nog beter alle klanten kunnen bedienen", laten Dennis en Miranda weten.


Blijdschap nadat de overeenkomsten definitief getekend zijn.

Viehoff is trots dat W. & L. Jordan GmbH een aanbod heeft gedaan om bij de Jordanfamilie te komen. Met trots maakt Viehoff dan ook bekend dat Dennis en Miranda hun aandelen verkocht hebben aan W. & L. Jordan GmbH. "Hoewel er meerdere geïnteresseerden waren hebben we vanaf het begin af aan een warme band gevoeld met het familiebedrijf Jordan", laten de twee weten.

Naast dat het assortiment aanzienlijk wordt uitgebreid verandert er niets voor de klant. Dennis en Miranda blijven werkzaam voor het bedrijf en ook alle werknemers blijven in dienst. De mens staat centraal bij Jordan, dat vinden ze belangrijk. "Samen met JOKA Nederland kijken we uit naar een mooie samenwerking voor de Nederlandse markt."

Uitgebreide assortiment
Het Joka-assortiment vult het assortiment van Viehoff aan. Jordan is een complete aanbieder voor woning-, projectinrichters en parketspeciaalzaken. Het uitgebreide assortiment bestaat uit parket, laminaat, tapijt, designvloeren, deuren, tafels, binnenzonwering, gereedschappen en accessoires. Dit Duitse familiebedrijf is in 1919 gestart in Kassel en is marktleider in Duitsland.

Met 73 filialen en 1500 medewerkers in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Polen en sinds kort ook in Hengelo garanderen zij samen een eersteklas service.

Op InCoDa had JOKA een grote truck in de hal geparkeerd. Op de foto salesmanager Bob Snoek en verkoper buitendienst Peter Dijkhuizen (rechts) met in het midden de chauffeur van de truck.

Gerenommeerd adres
Viehoff heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gerenommeerd adres voor de woning- en projectstoffeerders. Met het merk JOKA wordt het assortiment geleidelijk uitgebreid, van parket en laminaat, tapijt en designvloeren tot woontextiel en zonwering en gereedschap en accessoires. Zo bedient Jordan met het merk JOKA op beide locaties vakmensen, waaronder professionals als vloerleggers, binnenhuisarchitecten en speciaalzaken. Daarnaast adviseert hij consumenten, aannemers, architecten en projectontwikkelaars.  
 
Partner van de vakhandel
Met de overname in de Jordan Group profiteren klanten van veel extra service. De Nederlandse locaties worden dagelijks bediend door het Duitse centrale magazijn in Kassel. Dankzij de efficiënte logistiek levert het bedrijf zijn klanten betrouwbaar binnen 48 uur en biedt het ook een breed scala aan diensten. Digitale ondersteuning zoals de JOKA-ruimteplanner en de presentatie van het JOKA-assortiment op www.joka-nederland.nl zullen de productselectie vergemakkelijken. W. & L. Jordan GmbH onderhoudt een op partnerschap gebaseerde relatie met de vakhandel en biedt lokale vakmensen, zijn JOKA-specialisten, een uitgebreide technische, commerciele en marketing ondersteuning.
Zoals gezegd zal Jordan met JOKA Nederland in de toekomst verdere samenwerkingsverbanden zoeken, zodat het een landelijke dekking heeft.

Meer informatie:
Viehoff BV
Galileistraat 13
1704 SE Heerhugowaard
072-5710766
www.viehoff.nl
info@viehoff.nl 

JOKA
Platinastraat 110
7554 NB Hengelo
info@joka-nederland.nl 
www.joka.de

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven