Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom je beter kunt kiezen voor maatwerk jaloezieën

Je ziet ze steeds meer als raambekleding: houten jaloezieën met een brede lamel. Ze lijken daardoor ook wel op shutters. Een schutter is in feite een paneel met lamellen. Jaloezieën werken als een rolgordijn. De lamellen worden opgevouwen. Een shutter is een luik die met een schanierfunctie werkt.

Houtsoorten en kleuren
Er zijn veel houtsoorten die geschikt zijn voor jaloezieën. Essenhout, wengéhout, eikenhout en bamboe hout zijn voorbeelden, maar lindehout wordt het meest gebruikt. Lindehout heeft een regelmatige nerfstructuur die bij beitsen zichtbaar blijft. Bamboe hout is duidelijk met een opmars bezig. Dit is vooral te danken aan het geringe gewicht en het gegeven dat het hout strak af te werken is. Houten jaloezieën worden meestal naturel gelakt of wit of zwart gebeitst. Welke kleur je ook kiest, met houten jaloezieen creëer je altijd een warme uitstraling.

Kies voor maatwerk jaloezieën
Houten jaloezieën worden meestal ‘op de dag’ geplaatst. Als je de jaloezie optrekt, dan wordt het opgevouwen in een bovenbak. Een kooflijst zorgt dat de bovenbak niet zichtbaar is. Ga je liever voor perfectie? Kies dan voor houten jaloezieën op maat. Laat je het professioneel inmeten en monteren, dan weet je zeker dat alles perfect aansluit en dat de lamellen goed zijn afgewerkt. De houten lamellen zijn er in verschillende breedtes. Kies je voor een brede lamel, dan is een stoffen ladderband het meest geschikt. Voor smalle lamellen oogt een ladderkoord rustiger. In de lamel zijn dan gaatjes geperforeerd waar de koorden doorheen lopen.

Regel eenvoudig de lichtinval
Door de lamellen te wijzigen kun je de ruimtes verduisteren of het licht regelen. Met brede lamellen is de lichtinval het grootst. Hout zorgt voor een prettige weerkaatsing waardoor het licht diffuus wordt. Verder heeft hout een goede isolerende eigenschap. Het houdt warmte vast of houdt het juist tegen. De bediening gebeurt handmatig of elektrisch met een schakelaar of afstandsbediening.

Houten lamellen zijn minder geschikt voor natte ruimtes. Het is beter om PVC of aluminium als materiaal te kiezen. Wil je toch liever de houtlook? Kies dan bij voorkeur voor een kunststof jaloezie met een houttextuur. Succes!

 

Publicatiedatum: