Interview met Adrien Corthouts, CEO van Recor Group en kleinzoon van oprichter René Corthouts:

"Bij Recor maken de mensen het verschil"

Recor is een merk met een lange geschiedenis, al meer dan 7 decennia een vaste waarde in de meubelmarkt. Na een korte afwezigheid op de Nederlandse markt, staat alles in de steigers om terug partnerships te bouwen met Nederlandse retailers. Het uitgelezen moment voor een babbeltje met de CEO van Recor Group, Adrien Corthouts (zie foto).

Wat valt er allemaal onder Recor Group?
"Onze drie belangrijkste merken zijn Recor (banken en fauteuils), Recor Bedding (matrassen en boxsprings) en Sofabed (slaapbanken).  De producten worden vervaardigd in onze eigen ateliers in Genk en in Centraal Europa. Dat laat ons toe om snel en efficiënt te produceren en consistente kwaliteit te leveren. We hebben op dit ogenblik meer dan 400 mensen in dienst, waarvan een 100-tal in België."


Model Axel uit de collectie Recor Trend.

Waarom terug naar Nederland?
"We zijn nog steeds aanwezig in Nederland met Recor Bedding en Sofabed. Met Recor hebben we in het verleden ook zeer succesvolle partnerships gehad. Veel Nederlandse retailers verkochten onze meubelprogramma’s, zoals kasten en tafels. In 2020 hebben we deze activiteit jammer genoeg moeten stopzetten, maar dat heeft ons wel toegelaten om weer volledig te focussen op de productie van banken en fauteuils."

"We zijn ervan overtuigd dat heel wat van onze banken en fauteuils ook de Nederlandse consumenten zullen bekoren. Daarom zijn we op zoek naar gedreven en ervaren agenten of agentschappen met een uitgebreid netwerk in de regio’s Noord, Midden en Zuid Nederland."

Bekijk de vacature hier.

Relaxfauteuil Opera uit de collectie Super Swivel Recliners.

Wat typeert een Recor bank of fauteuil?
"De meeste modellen van Recor zijn verkrijgbaar met relaxfunctie. Als relax specialist, slagen we er als geen ander in om relax technologie naadloos te integreren in zowel klassieke als moderne salons en fauteuils.

Veel van onze modellen zijn beschikbaar in stof of leder en zijn ook modulair. Ze bieden dus heel wat mogelijkheden qua look, afmetingen en opstellingen."

Hoe maakt Recor het verschil?
"Eigenlijk op exact dezelfde manier als toen mijn grootvader René meer dan 70 jaar geleden van start ging. Het draait om de mensen achter de schermen. We noemen ze onze Artisans. Met passie voor ambacht en obsessie voor kwaliteit streven ze voortdurend naar de perfecte combinatie van comfort en esthetiek.
De ziel die mijn grootvader in het bedrijf heeft gelegd, leeft tot op de dag van vandaag verder bij Recor en daar zijn we heel trots op."

Jullie staan op Beurs Brussel?
"Jazeker! We zijn verheugd dat de beurs terug kan doorgaan. Mijn team en ik zijn volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe modellen en met het ontwerp van de stand. Het gaat prachtig zijn. Van 7 tot 11 november is iedereen welkom op onze stand in hal 5. Op 8 november organiseren we trouwens een receptie met live muziek. Spring dus zeker eens binnen."

Inschrijven voor de receptie kan via deze link.

Meer informatie:
Recor Group
Melbergstraat 6
3600 Genk
www.recor.be 
www.sofa-bed.be 
www.recorbedding.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven