Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Modint op zoek naar alternatieven voor PFAS

Het ministerie van IenW heeft samen met VNO-NCW het ‘Actieprogramma PFAS’ opgezet. Doel is om op zoek te gaan naar duurzame alternatieven, vooruitlopend op een verbod. Vanuit de markt zijn al verschillende PFAS-vrije initiatieven opgekomen. PFAS kan onder andere voorkomen in outdoor producten en schimmelwerend doek.


Foto ter illustratie: Inna Felker | Dreamstime.

Op 6 juli vond een eerste workshop plaats met betrokken bedrijven en branches. Modint, brancheorganisatie voor interieur, tapijt en de textielbranche, heeft daarin geparticipeerd. In het najaar komt hier een vervolg op, waarbij verder wordt ingezoomd op de mogelijkheden binnen verschillende sectoren om snel tot concrete resultaten te komen: hoe kunnen we bedrijven helpen met expertise, financiering en of andere ondersteuning. Er lopen al trajecten voor papier en brandblusschuim, waterzuivering (industriële emissies en RWZI’s) is in voorbereiding.

Het uiteindelijke doel is tot concrete maatregelen te komen en de tijdsspanne snel in beeld te brengen. Zowel experts vanuit het bedrijfsleven als vanuit de overheid en kennisinstellingen zijn uitgenodigd.

Op 27 september tussen 9.00 en 10.00 uur heeft Modint wederom overleg met I&W en VNO NCW. Belangstellenden uit de sector kunnen aanschuiven, door een e-mail te sturen naar barberi@modint.

Meer informatie:
Modint
Arnhemse Bovenweg 100
3708 AG Zeist
088-810090
[email protected]
www.modint.nl

Publicatiedatum: