Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terugblik op vijftig jaar B&C Raamdecoratie

Deze week bestaat B&C Raamdecoratie, en daarmee ook het eigen merk bece, 50 jaar. In 1971 begon het allemaal in Amsterdam met een simpel rolgordijn, gemaakt van een houten stok en een stuk stof van de Albert Cuypmarkt. Nu een halve eeuw later, is B&C uitgegroeid tot één van de grootste raamdecoratie leveranciers.1971
Het begon in 1971 in een klein winkeltje, in de Vrolijkstraat in Amsterdam. Daar verkochten de heer en mevrouw Bijl vanuit hun DHZ-winkel allerlei klein gereedschap voor de doe-het-zelver. Steeds vaker ontving de heer Bijl de vraag of hij ook rolgordijnen verkocht, waarop hij besloot: hier moet ik iets mee. Hij ging op zoek naar een leverancier die hem de houten veerrolstok, stukken rolgordijnstof en overige onderdelen kon leveren en zette zelf de rolgordijnen in elkaar.
De verkoop was een groot succes en B&C groeide al snel uit zijn jasje. Ze kozen vanwege de gemoedelijke sfeer en ‘hands-on-mentaliteit’ voor een vestiging op de Veluwe in Elspeet. In 1978 verhuisde B&C naar Nunspeet waar inmiddels het totale terreinoppervlak bestaat uit 40.000 m2. In de loop van tijd groeiden de collecties, waardoor het bedrijf steeds groter werd. B&C verlegde grenzen wat resulteerde in de oprichting van de holding B&C International.2021
In alle jaren heeft de raamdecoratie van B&C een ware metamorfose ondergaan. Van puur functioneel, naar decoratief, eigentijds en duurzaam. Duurzaamheid is een onderwerp wat B&C kenmerkt. Samen met alle bedrijven onder B&C International voeren ze een duurzaam beleid. Bijna alle producten worden geproduceerd in Europa en ze recyclen raamdecoratie volgens de hoogst haalbare methode. Ook het vervoersbedrijf van B&C, NE Distriservice, presteert als een van de beste bij duurzaam vervoer.

Vanaf 2017 heeft B&C diverse duurzame collecties op de markt gebracht. Denk hierbij aan raamdecoratie gemaakt van gerecyclede petflessen, duurzaam hout en resten kleding uit de mode-industrie. Voor de laatst genoemde collectie heeft B&C in 2021 de RED Dot Design Award gewonnen. Dit is een prijs die wordt toegekend aan unieke productontwerpen.

Toekomst
De komende jaren worden de collecties nog meer on-trend en duurzaam. Trends gaan een belangrijke rol spelen in het verkoopproces en B&C gaat hier de perfecte tools voor aanbieden. Een van die tools is een jubileumboek boordevol trends dat als dank voor de samenwerking wordt gegeven aan iedere B&C-dealer.


Op 26 augustus jl. plaatste Wonen360 een interview met Meindert Bos en Floris Ensink van jubilerende bedrijf.

Meer informatie:
B&C Raamdecoratie
Ampèrestraat 11
8071 PH Nunspeet
(0341) 27 77 77
[email protected]
www.bece.com

Publicatiedatum: