Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cash en carry in Bolsward door bouw nieuwe loods

Gritta van Buren van Van Buren Bolsward: “We willen ons product goed op de markt zetten"

Exact 160 jaar geleden, in 1861, besloot de overoverover-grootvader Gritta van Buren het bedrijf Van Buren Bolsward op te richten. De onderneming ging over van vader op zoon en verhuisde in 1903 naar Bolsward, alwaar het nog steeds gevestigd is. Meer dan anderhalve eeuw en zes generaties later staan haar broer Jolt en vader Rients aan het roer van de schapenvachtlooierij.Veranderende markt
Maar weinig conculega's van het Friesche bedrijf kennen zo'n rijke geschiedenis. Dit komt volgens Gritta mede doordat er bepaalde ontwikkelingen plaats hebben gevonden binnen de markt, die impact hebben gehad op de sector. “Het is moeilijk om de kwaliteit hoog te houden. Voornamelijk door concurrentie uit de lageloonlanden. Tevens is het looiproces ook steeds lastiger geworden, door alle strikte milieueisen.”

Bij Van Buren werken deze ontwikkelingen juist als drijfveer. “We willen ons product goed op de markt zetten", legt Gritta uit. "Ik denk dat wij hier steeds beter in worden, terwijl anderen bedrijven niet meer kunnen leveren wat ze hun klanten verkochten. Kijk bijvoorbeeld naar Trendz. In het verleden stond de hele beurs vol met schapenvachten, maar afgelopen editie waren we vrijwel de enige."Voorraad
Terwijl vele bedrijven de laatste periode kopzorgen hebben door lange levertijden, is dit voor Van Buren geen kwestie. “Aan de ene kant komt dit doordat we geen producten importeren uit Azië of Oost-Europa en aan der andere kant omdat we volledig uit voorraad leveren. Deze voorraad willen we vergroten, zodat we nog meer producten kunnen aanbieden.”

Om deze plannen werkelijkheid te kunnen maken, heeft het familiebedrijf een extra loods laten bouwen. "Naast het pakhuis, dat volledig gerenoveerd is, hebben we een plaats gecreëerd waar winkeliers hun inkopen kunnen komen doen, aan de hand van een cash en carry principe. Met het nieuwe pand, van 25 bij 30 meter en twee verdiepingen hoog, willen we 'vandaag bestellen morgen leveren' aan kunnen bieden."Ambacht proeven
Hanzestad Bolsward was vroeger een kruising van vaarwegen naar Amsterdam. Omdat het aan de 11-stedenroute ligt fietsen en wandelen er vele mensen langs het nostalgische pakhuis. Al deze mensen zijn van harte uitgenodigd om het pakhuis van binnen te bezichtigen en het proces met eigen ogen te bekijken. 
Gritta beschrijft de sfeer in het pakhuis: "Bezoekers wanen zich hier in de unieke sferen van ambacht en natuurlijke producten. De geur van leder, oude houten looivaten, de kam, stol, strijkmachine, het is er allemaal. Dit alles in het gerenoveerde pakhuis."Meer informatie:
Van Buren Bolsward bv
Workumertrekweg 5
8701 WB Bolsward
(0515) 572 461
[email protected]
www.vanburenbolsward.nl