Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
5 t/m 10 september op Masterly, The Dutch in Milano

Workingbert presenteert behangcollectie in Milaans paleis

Nog enkele dagen wachten en dan presenteert Workingbert de nieuwe wandbekledingscollectie op Masterly, het Nederlands Paviljoen in Milaan. Eigenaar Bert Timmermans debuteerde met de Ready to Wall, een wandbekledingscollectie die komende zondag in de hoofdstad van Lombardije te bezichtigen is. 

Bij het behangontwerp van Workingbert wordt gebruik gemaakt van digitaal printen. Talloze manieren van kleurverloop worden op grote schaal gebruikt, maar vervagen niet. De digitale techniek, gebaseerd op handgemaakte schetsen en materiaalexperimenten, helpt bij het creëren van meer tactiliteit op het bedrukte oppervlak. Digitale tactiliteit
De digitale tactiliteit van Workingbert creëert textielbewustzijn in interieurs. "Experimenteren met de hand maakt een imperfectie van het toeval mogelijk die het menselijke karakter van de ontwerpen benadrukt. Vlekken, scansporen, krassen, beschadigde oppervlakken, fotogrammen van verwelkte bloemen, ze worden vertaald naar verschillende niet-repetitieve binnenmuur- en raamoplossingen", legt Bert uit.

De onconventionele combinatie van natuur, ontwerpmethodes en druktechniek geven de muren en ramen van Workingbert een door mensen gemaakte eigentijdse interieurbenadering.Palazzo Turati
Het Nederlands designpaviljoen is gevestigd in het Palazzo Francesco Turati. Deze locatie bevindt zich in het centrum van Milaan en is het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp.
In het Italiaanse paleis wordt de combinatie van gordijnenbehang getoond in een ruimtelijke opstelling. Palazzo Turati is gebouwd tussen 1873 en 1876 op verzoek van Count Fransesco Turati, een gerespecteerd handelaar in de katoenindustrie.

De gerestaureerde historische ruimtes van het Palazzo Francesco Turati kenmerken zich door fraai ingelegde houten vloeren, marmeren deuren en ornamenten met goudluster, wandbespanningen van fluweel en zijde en prachtige handgesneden boiseries.

De wandbekledingscollectie van Workingbert wordt van 5 t/m 10 september tentoongesteld op Masterly, The Dutch in Milano, Milan Design Week, Palazzo Francesco Turati Milaan.

Meer informatie:
Workingbert
Molenwerfhof 36
3514 BR Utrecht
(0641) 31 44 95
[email protected]
www.workingbert.nl