Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FOTOREPORTAGE

Trotse Mascha de Bruin (Easyfairs): "Op Trendz horen al je zintuigen geprikkeld te worden"

"We hebben een prachtige beurs gedraaid, waar ik super trots op ben en met veel plezier op terugkijk. Het heeft een jaar geduurd, dus we konden niet wachten. Bezoekers mochten collecties weer zien, voelen en beleven", dat vertelt Mascha de Bruin, van Easyfairs, daags nadat inkoopbeurs Trendz is afgelopen.

Gisteren schreef Wonen360 over de afgelopen editie van vakbeurs Trendz, die op 22, 23 en 24 augustus gehouden werd. In een interview vertelt Mascha, Head of Cluster Retail and Interior bij Easyfairs, hoe de voorbereidingen verliepen voor de inkoopbeurs en hoe de organisatie deze ervaren heeft.


De redactie van Wonen360 maakte een fotoreportage van Trendz. Bekijk hier het verslag.

Reactie standhouders
Mascha vertelt: "Veel exposanten waren blij dat ze überhaupt weer aan een beurs deel konden nemen. Ze keken er naar uit om mensen face-to-face te kunnen zien. Op een event als Trendz horen al je zintuigen geprikkeld te worden: horen, zien, ruiken, proeven en voelen."

De voorjaarseditie 2021 moest, door de lockdown, in januari jammer genoeg verplaatst worden. Niet alle bedrijven hebben het afgelopen seizoen goede zaken gedaan. "De ene sector heeft een topperiode gehad, terwijl er ook bedrijfstakken minder hebben kunnen presteren. Desalniettemin was de algemene tendens dat er uit werd gekeken naar een fysieke beurs", legt Mascha uit.

"Met 163 exposanten stond de beurshal helemaal vol. Met de afgelopen editie hebben we een volgende stap gezet naar een reguliere editie. Zo zijn we gewend om een Next Level te hebben, waar ook standhouders staan. Dat was deze editie nog niet het geval. In deze ruimte hebben we gecontroleerd en veilig de catering kunnen plaatsen."CoronaCheck-app
Voor het eerst in de geschiedenis van Trendz werd er gebruik gemaakt van de CoronaCheck-app. Ondanks dat het door de overheid (nog) niet verplicht werd, koos Easyfairs er toch voor om een vaccinatie-, herstel- of testbewijs te vragen van bezoekers. Mascha begrijpt dat niet iedereen hier even blij mee was, maar had hier goede redenen voor. "We hebben besloten toch deze maatregel in te voeren omdat dat we geen brandhaard willen zijn en we willen een veilig omgeving creëren voor zowel bezoekers, exposanten en medewerkers. Eigenlijk voor de gehele community van Trendz. Het was best spannend, met een korte voorbereidingstijd. Er komt namelijk nogal wat bij kijken, maar gelukkig is het allemaal goed verlopen."

Patricia baum laat via social media weten trots te zijn dat ze samen met het Team Retail & Interior het beurseizoen is gestart.

Kwaliteit bezoeker
In totaal heeft Easyfairs 5508 bezoekers mogen verwelkomen, wat 2000 bezoekers meer zijn ten opzichte van 2020. Het exposantenaantal steeg van 87 in 2020 naar 163 in 2021. De positieve geluiden zijn te danken aan de hoge kwaliteit van de bezoeker die Trendz Najaar bezocht en het aantal gasten dat de beurs voor het eerst heeft bezocht.
“We zagen net als vorig jaar dat mensen die Trendz bezoeken, dat heel bewust en doelgericht doen. Hierdoor hebben onze exposanten goed zaken gedaan, waarbij onze bezoekers konden profiteren van een volgeboekte beurshal op de begane grond met een veelzijdig assortiment. Vandaar kijken we dan ook in volle tevredenheid terug op de najaarseditie 2021."

Meer informatie:
Trendz Vakbeurzen
www.trendzvakbeurzen.nl