Eigenaar Dimitri Galanidis van Diga Colmore:

"Je zal er uiteindelijk voor moeten zorgen dat de rode loper langer wordt"

Groothandel Diga Colmore is een Nederlandse bedrijf met al bijna 30 jaar ervaring in de internationale woon-, meubel- en decoratiebranche. De collectie wordt zeer regelmatig vernieuwd. En dat is terug te zien in de grote showroom aan de Floralaan in Venlo. Eigenaar Dimitri Galanidis is een echte ondernemer. Hij bruist van de ideeën. Zo is hij een van de initiatiefnemers en aandeelhouders van Daily Trade Fair Venlo. In augustus wordt aan de overkant van het huidige pand Het Atelier geopend: een specifieke showroom voor de projectmarkt, waar alle toepassingen en mogelijkheden voor de professionals zijn te zien.  


Dimitri Galanidis.

Venlo
Dimitri Galanidis, tevens een van de oprichters van inkoopcentrum TICA, begon 29 jaar geleden met het bedrijf Diga Colmore B.V. in Aalsmeer. ‘’Ik liep met een aantal producten onder mijn arm spontaan bij bedrijven binnen. In deze tijd zou dat niet zomaar meer kunnen.’’

Het bedrijf ontgroeide het pand in Aalsmeer en verhuisde naar Venlo. Een stad die centraler ligt in Europa en gemakkelijker toegankelijk is vanuit buurlanden. Momenteel bedient de groothandel 44 landen, heeft de ondernemer meer dan 80 personeelsleden in dienst en blijft het bedrijf zich in een rap tempo ontwikkelen. ‘’We zien dat bijvoorbeeld Polen sterk aan het ontwikkelen is waardoor er veel groei mogelijk wordt voor Colmore’’.

Naast Polen is Duitsland, mede dankzij de gunstige ligging, een van de grootste exportlanden en klantengroep. ''Wij moeten er altijd voor zorgen dat de rode loper langer wordt. Venlo heeft een bepaalde aantrekkingskracht voor de Duitse klanten. Ze kopen hier graag en blijven trouw aan ons bedrijf.''

Verschillende stijlen
Er heerst een gezellige drukte in de showroom. In de meer dan 20 kamers, verspreid over een oppervlakte van 2000 m2, worden alle producten gepresenteerd. De afdeling inkoop draagt zorg voor de trends binnen verschillende stijlen: van robuuste bank tot gouden kroonluchter en van antieke spiegel tot uitschuifbare salontafel. Er wordt zorgvuldig gekeken naar de trends, de doelgroep en de wensen die onze klanten, nationaal en internationaal, hebben. Alle producten hebben één overkoepelend kenmerk, en dat is de luxe uitstraling.

Een gespecialiseerd team van stylisten zorgt er dagelijks voor dat de producten meteen na binnenkomst stijlvol in de showroom worden gepresenteerd. Zo kan men bij ieder bezoek aan onze Cash & Carry geïnspireerd worden. Ook kunnen de klanten tijdens het inkopen terecht bij het inpandige restaurant voor een hapje en een drankje. “Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel!”

Cash & Carry
Colmore levert alleen aan professionals zoals architecten, detailhandelaren in woninginrichting, hotelindustrie en gastronomie. En dat via het Cash & Carry principe: betaal (Cash) voor de geselecteerde artikelen en neem (Carry) de goederen meteen mee. ''Wij hechten veel waarde aan onze producten, die een bepaald niveau hebben. Van eettafel tot kandelaar. Alles is hier te vinden'', vertelt Dimitri. ''Wij hechten daarom ook veel waarde aan presentatie en het inrichten van onze showrooms. Het voelt voor de klant aan als een warm welkom.'' Heeft de klant de mogelijkheid niet om de goederen mee te nemen, dan kunnen wij zelf het vervoer verzorgen. Ook hebben we een webshop, dan zou de klant niet eens van huis hoeven.

De klanten zijn volgens Dimitri de grootste ambassadeurs van zijn bedrijf. ''Elke dag komen hier nieuwe klanten. Dat zal vast komen omdat we voortdurend in beweging blijven, ondanks de pandemie. We zoeken altijd naar oplossingen, en niet naar problemen. Hierdoor zijn we veerkrachtig geweest en de afgelopen periode zonder al te veel kleerscheuren doorgekomen.”

Naast zijn bedrijf heeft Dimitri een grote passie voor autosport. Deze persoonlijke interesse is terug te zien in de showroom, waar diverse wanddecoraties met mooie auto's pronken. Ook staan er heuse auto's gepresenteerd in de winkel tussen de prachtige artikelen die Colmore te bieden heeft.

Het Atelier
Diga Colmore hoopt in augustus de deuren te openen van Het Atelier, dat zich aan de overkant bevindt van het pand aan de Floralaan 25. Een nieuwe stap volgens Dimitri. ''We willen met Het Atelier een nieuw segment bedienen. De projectontwikkelaar kon bij ons in de Cash & Carry niet optimaal geholpen worden, vandaar dat we Het Atelier op hebben gericht." Het Atelier richt zich met name op de hospitality- en projectmarkt, dat ook terug te zien is in de showroom. Er zijn opstellingen gemaakt in diverse stijlkamers, zoals hotelkamers en horecagedeelten. “We werken samen met een binnenhuisarchitect die onze klanten kan adviseren en bijstaan in het project, van ontwerp tot en met uitvoering. Deze binnenhuisarchitect is gespecialiseerd in de horeca branche en kan zo onze klant optimaal begeleiden.”


Links een beeld uit Het Atelier, dat in augustus haar deuren opent.

Daily Trade Fair
Dit jaar nog moet het gaan gebeuren: de opening van de Daily Trade Fair in Venlo. Een permanent beursconcept op een unieke locatie die 350 dagen per jaar geopend is. Colmore is een van de exposanten en zal ook hier een vaste beursstand openen. ''Een nieuwe formule die past bij deze veranderende tijd'', besluit Dimitri. 

Meer informatie:
Colmore by DIGA
Floralaan 25
5928 RD Venlo
Nederland
+31(0)77 324 1930
receptie@colmore.nl 
www.colmore.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven