Leoxx draagt bij aan 'healing environment'

Een healing environment draagt bij aan het herstel en welbevinden van patiënten en creëert een prettige en efficiënte werkomgeving voor zorgverleners. De vloerencollectie van Leoxx draagt op diverse manieren bij aan een gezond en veilig zorgklimaat.

Vloerenbedrijf Leoxx beschrijft een healing environment als volgt: een gebouwde ruimte die bijdraagt aan de fysieke, mentale en sociale gezondheid van gebruikers. Een dergelijke omgeving is gericht op het verminderen en wegnemen van stressfactoren. De speerpunten van een healing environment zijn natuur, frisse lucht, daglicht, en stilte. Maar ook zaken als kleurgebruik, routing, en veiligheid spelen een rol.Evidence-based design
Aan de basis van een healing environment ligt evidence-based design (EBD), wat voortkomt uit evidence-based medicine (EBM). Bij EBD gaat het om het ontwerpen van een omgeving op basis van wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van inrichting en indeling van gebouwen en ruimtes.

Biophilic Design
Een healing environment is nauw verbonden met biophilic design. Een groene omgeving met natuurlijke elementen draagt namelijk bij aan vermindering van stress en bevordert daarmee het herstel. Naast de toepassing van echte planten en groen, is gebleken dat ook vloeren bij dragen aan het oproepen van een natuurlijk gevoel. Van LVT-vloeren met levensechte hout- en steendessins, tapijt(tegels) met een natuurlijk lijnenspel of uni-vloeren in natuurlijke tinten, met onze collectie leg je letterlijk de ideale basis voor een healing environment.Rust en privacy
Een rustige omgeving zonder hinderlijke geluiden of geluidsoverlast is van groot belang in een zorgomgeving. Daarnaast heeft geluidsoverlast ook effect op de prestaties van het zorgpersoneel; geluid kan een enorme stoorzender zijn die de focus en concentratie negatief beïnvloedt. Op vloerengebied is tapijt favoriet als het op akoestiek aankomt. Maar ook harde vloeren beschikken tegenwoordig over goede akoestische eigenschappen. 

Gezondheid en veiligheid
De selectie vloeren van Leoxx draagt op verschillende manieren bij aan een gezond binnenklimaat. Van antibacterieel geweven vinyl, vloerbedekking met een hoge lichtreflectiewaarde tot vloeren vrij van schadelijke stoffen als formaldehyde, ftalaten en pvc. De Amtico-collectie van hoogwaardig LVT biedt zelfs mogelijkheden tot vloeren met een antimicrobiële werking tegen bacteriën als MRSA en E. coli. De speciale technologie die hiervoor gebruikt wordt, heeft bewezen bacteriën op het vloeroppervlak in een tijdsbestek van 24 uur met 99,99% terug te dringen.Meer informatie:
Leoxx
info@leoxx.nl
www.leoxx.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven