Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ciranova overgenomen door Franse speler

Debal Finance (bekend onder de merknamen Ciranova en Geka) kondigt aan dat zij zijn overgenomen door de Franse groep Blanchon. De Ciranova groep is een Belgisch familiebedrijf met een omzet van 15 miljoen euro, gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van afwerkingsproducten voor vloeren, meubelen en aanverwante producten en dit al 90 jaar lang voor professionele en industriële klanten. Geka Coatings produceert speciale UV-coatings voor diverse industriële toepassingen.



Deze overname maakt deel uit van de strategie van de Blanchon Groep om haar internationale groei te versnellen, om een Europese leider te worden in bescherming, onderhoud, renovatie en decoratie van houten en vinyl vloeren. Met een commerciële aanwezigheid in meer dan 24 landen over de hele wereld, waaronder Noord-Amerika en Azië, opereert de Ciranova groep vanuit vijf platformen in België, in de Verenigde Staten en in China. Zij zullen worden toegevoegd aan de gevestigde Europese dochterondernemingen van Blanchon om de internationale bedrijfsgroei van de groep te versnellen.

Door gebruik te maken van de complementariteit van de Blanchon en Ciranova productlijnen en de sterke merkbekendheid, alsook van hun respectieve klantenportfolio's, laat deze overname Blanchon Group toe de Belgische leider te worden in het leveren van producten en diensten aan professionele en industriële klanten.

De 60 hoogopgeleide werknemers van Ciranova sluiten zich aan bij de ervaren en multifunctionele teams van de Blanchon Groep. De eigenaars, Katrien Vandermarliere en Wouter Devaere blijven volledig betrokken bij de onderneming en zullen de algemene verantwoordelijkheid voor het segment Industrie voor beide groepen overnemen en hebben samen met de huidige aandeelhouders terug geïnvesteerd in de Blanchon Groep.

"Met bijna 7.000 referenties in 55 landen op 5 continenten vormen omzetgroei en internationale expansie de kern van de strategie van de Blanchon Groep. De overname van Ciranova stelt ons in staat onze klanten nieuwe productinnovaties en diensten aan te bieden. "Onze ambitie is tweeledig: Allereerst de ontwikkeling van al onze klanten op korte, middellange en lange termijn ondersteunen en het marktaandeel van de Groep sterk vergroten, zowel in het professionele als in het industriële segment", aldus Guillaume Clément, President en CEO van de Blanchon Groep.

"Het zeer professionele en hoogopgeleide management en team van Ciranova, en zijn ultramoderne R&D-centrum, gekoppeld aan de high-end merkreputatie van Ciranova , zullen onze klanten en onze teams geweldige en unieke mogelijkheden bieden", voegt Guillaume Clement toe.

"Wij zijn zeer verheugd om ons bij de Blanchon Groep aan te sluiten, aangezien we hetzelfde DNA en dezelfde waarden delen. De Blanchon Group, die kan genieten van een sterke merkreputatie in Europa, solide R&D-expertise en een zeer technisch productengamma, vult het Ciranova-aanbod zeer goed aan", zegt Wouter Devaere, CEO van Ciranova.

Meer informatie:
Ciranova
www.ciranova.eu

Publicatiedatum: