Machtsstrijd binnen tapijtfamilie Van Lente: broers en vader verschijnen voor de rechter

Ellende bij tapijtenproducent Betap in Genemuiden. Daar staan de broers Arend (50) en Johan van Lente (45) elkaar naar het leven. Vader Albert (74) spreekt van een droevige zaak. Donderdag werd de zaak in Amsterdam voorgelegd aan de rechter. Duidelijk is dat deze bittere machtsstrijd de tapijtfamilie Van Lente (verder) uit elkaar drijft en uiteindelijk alleen maar verliezers zal opleveren.

Betap vierde in 2018 het 100-jarig bestaan. Het bedrijf telt 225  werknemers en is goed voor een jaaromzet van ruim € 130 miljoen. SCREENSHOT YOU TUBE VIDEO HENDRIK DE BOER

Verslaggever Job Woudt doet vandaag (vrijdag 19 maart) in Het Financieele Dagblad (FD) verslag van de rechtszaak. Vader Albert en broer Arend (die al jaren niet meer op de zaak komt) willen van Johan af, omdat hij teveel eigen baas speelt. De jongste zoon probeert zijn ontslag (die op 30 maart geagendeerd staat) als bestuurder en ceo via de Ondernemingskamer te voorkomen. Hij is van mening dat anders het voortbestaan van het bedrijf in gevaar komt.

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat de kans dat het ooit weer goed komt tussen de broers erg klein is. Lees hier het complete artikel.

Biblebelt-broers
Ook Quote besteedt aandacht aan deze zaak: 'Biblebelt-broers vechten elkaar de tapijttent uit' staat boven het gepubliceerde artikel. 
Vader Albert had nooit onderscheid willen maken tussen zijn beide jongens. "Maar het werd steeds duidelijker dat Johan alleen wilde varen. Dat zijn kinderen in de toekomst niet verder willen met de kinderen van Arend." En dát binnen het bedrijf waarvoor de 74-jarige tot voor kort keihard heeft gewerkt. Dat laat hij niet gebeuren. Dat het zo ver is gekomen dat ze de vuile was in het gerechtshof komen buiten hangen, noemt hij 'een droevige situatie', schrijft Quote.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven