Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Glanzende', duurzame tapijten van Carpet Edition

Het is algemeen bekend dat tapijten tot de ontwerpelementen behoren die vaak, meer dan andere, erin slagen om de stijl van een kamer te definiëren. Soms is alleen die 'extra touch' genoeg om stijl en karakter toe te voegen aan een kamer, om deze te transformeren of zelfs te personaliseren. In een markt die verzadigd is met keuzes van allerlei levendige kleuren en vormen, kan een zorgvuldige selectie van materialen en bekwame productie het verschil maken, waardoor zelfs eenvoudige effen kleurentapijt opmerkelijk wordt.

Carpet Edition biedt een reeks tapijten in neutrale kleuren, opgefleurd door de helderheid van de vezels. De Prestige Collection, een van de Cut on Demand-collecties van hetbedrijf, bestaat uit negen elegante kleurencombinaties die rijk zijn aan tinten en reflecties. Deze stukken zijn gemaakt van viscose en geweven op een weefgetouw,wat een zijdeachtig effectgeeft. De vezel, hoewel compact, is zacht als zijde en lichtgevend als gevolg van licht baden van het oppervlak. Van ivoor tot rook,door verschillende nuances van grijs en bruin, aankomend in bourgondië,elk tapijt is in staat om elke kamer te verrijken en op te fleuren met een eenvoudige en verfijnde touch.

Onder de Hand Made Collection-voorstellen onderscheidt de Khama Collection zich voor het gebruik van bananenzijde, een volledig biologisch afbreekbare plantaardige vezel met buitengewone kenmerken. Geoogst van het langste blad en de schors van de bananenboom, transformeert dit materiaal in een natuurlijke en zeer resistente vezel. De verkregen zachtheid en glans zijn ook in dit geval vergelijkbaar met zijde, wat een hoog niveau van comfort en esthetiek garandeert. De kwaliteit die inherent is aan de vezel maakt ook symbolisch de echt duurzame keuze:de bananenboomplant regenereert zeer snel en brengt in feite geen enkel risico op ontbossing met zich mee, waardoor de keuze voor een Khama-tapijt een concrete beslissing is om het milieu in stand te houden. Het vakkundige vakmanschap maakt dit een uniek en waardevol product, verkrijgbaar in acht kleurvariaties om maximale veelzijdigheid te bieden: van klassiek zwart-wit tot de helderheid van zilver en chroom en inclusief 'zachtere' en meer vrouwelijke tinten zoals glycerine en beige.   

Prestige en Khama, hoewel anders geproduceerd, illustreren hoezeer de kwaliteit van materialen en het productieproces zelfs de meest essentiële ontwerpen kunnen verrijken, waardoor de selectie van een eenvoudige stijl wordt omgezet in een tijdloze klassieker die ook duurzaam is.

Meer informatie:
Carpet Edition
www.carpetedition.com

Publicatiedatum: