Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vloerenspecialist legt focus op toepassing en gebruiksruimte

De vloerenspecialist Solidfloor, onderdeel van Fetim Group, heeft onlangs haar nieuwe website en vernieuwde assortiment gelanceerd. Uniek in de markt door als leverancier zich volledig te verplaatsen in de eindconsument. De website is erop ingericht om makkelijk de juiste vloerkeuze te maken door focus te leggen op gebruikswensen en ruimtes. Daarbovenop is het Solidfloor assortiment vernieuwd en sluit hier feilloos op aan. De vloerenleverancier heeft al meer dan een eeuw ervaring met houtproducten. Het vernieuwde assortiment en consumentengedachtengoed komt voort uit deze historie, ervaring en kennis van de markt. Door focus te leggen op eenvoud en duurzaamheid speelt de leverancier in op de laatste en toekomstbestendige trends en ontwikkelingen.



Productfilosofie

Duurzaamheid is een veelgebruikte term in bedrijfscommunicatie en is de laatste jaren in populariteit sterk toegenomen. “Voor iedereen betekent het begrip iets anders waardoor er soms verwarring ontstaat. Bij Solidfloor vertalen we duurzaamheid naar verschillende duurzaamheidpijlers zoals; productielocatie, gebruikte grondstoffen, durabiliteit, en de mate waarin het product bijdraagt aan energiezuinig wonen en langdurig gebruik en plezier van de vloer.”

B2B speler met focus op consument
Solidfloor is zich ervan bewust dat het kiezen van de juiste vloer niet altijd een gemakkelijke opgave is. Daar waar veel leveranciers focus leggen op de afzet via dealers, legt Solidfloor de focus op het gebruik en toepassing van vloeren. Het productassortiment is gebaseerd op eenvoud en duurzaamheid. De definitie van deze twee begrippen gaat verder dan het ontwikkelen van de vloerselecties en co2 afdruk. Met de nieuwe website en assortiment wil Solidfloor de eindgebruiker de hand toereiken het keuzeproces te begeleiden en daarmee ook de dealer ondersteunen met het inkoopproces. De gebruiksruimte en toepassing worden daarom centraal gesteld in productontwikkeling en productkeuzes voor de consument. Zo wordt er rekening gehouden met de gezinssamenstelling, het contactgeluid en de manier waarop de ruimte wordt gebruikt.

Kras-en slijtvast en bestand tegen wisselende temperaturen
Vanuit de pijlers eenvoud en durabiliteit zijn er drie compleet nieuwe assortimenten ontwikkeld: Solidfloor Heat, Vinyl (LVT-SPC) en laminaat. Assortimenten die zijn gesegmenteerd in 3 prijs-kwaliteitniveau’s, zodat er altijd een passende vloer is voor de wens en toepassing voor de consument. Laminaat en Vinyl zijn beiden uitermate onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te installeren. Alle laminaatvloeren zijn gemaakt om lang mooi te blijven, zo zijn ze allen voorzien van een sterke kras- en slijtvaste toplaag. De drager van alle vinylvloeren zijn gemaakt van o.a. steengruis, ook wel bekend als LVT-SPC. Hierdoor zijn de vloeren stabieler en beter bestand tegen temperatuurwisselingen binnenshuis. Doordat deze vloeren 100% watervast zijn, zijn ze geschikt voor vrijwel iedere woonruimte



Solidfloor Heat, zoals de naam al doet vermoeden, zijn parketvloeren die speciaal zijn ontwikkeld voor in combinatie met vloerverwarming middels warmtepomp. Doordat de drager en toplaag buitengewoon dun zijn is de warmtegeleiding uitermate efficiënt. Door innovatieve productieprocessen gaat dit niet ten koste van de kwaliteit waardoor het wooncomfort behouden blijft. Met een gecertificeerde warmteweerstand van maar 0,08 heeft het gehele Solidfloor Heat programma de beste warmtegeleiding van alle houten parketvloeren die momenteel te verkrijgen zijn. Binnen dit programma is er keuze tussen de klassieke landhuisdelen of tijdloze visgraat welke beiden uitgevoerd zijn in zowel een rustieke als in een natuur selectie. Doordat alle Heat-vloeren zijn voorzien van een ijzersterke finish van E-Protect wordt het onderhouden van deze vloeren een peulenschil. Solidfloor heeft speciaal voor deze collectie een nieuwe reiniger en beschermer ontwikkeld; Easy Clean en Easy Protect. 

Door deze productgroepen toe te voegen aan het assortiment, maakt Solidfloor de vloerkeuze makkelijker en toegankelijker, the professional’s choice.

Meer informatie:
Solidfloor
www.solidfloor.com 

Publicatiedatum: