Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijf redenen waarom een pvc-vloer het wint van alle andere vloeren

Een nieuwe vloer uitzoeken is mogelijk een van de moeilijkste zaken wanneer je je interieur wilt omgooien. Een vloer is niet alleen sfeerbepalend, maar omvat – naast de muren – ook de grootste oppervlakte in een ruimte. Daarbij wil je waarschijnlijk niet om de paar jaar je vloer vervangen omdat deze niet mooi meer is of omdat jij hem niet mooi meer vindt. Reden genoeg dus om te kiezen voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer, namelijk de pvc-vloer.



Het is zeer onderhoudsvriendelijk
Waar je met een houten vloer eens in de zoveel tijd een wax of olie erop moet gooien, is dit met een pvc-vloer uitgesloten. Eigenlijk hoef je geen enkele vorm van onderhoud uit te voeren, naast het schoonmaken. Je kunt met een stofzuiger en een dweil – het beste nog zonder schoonmaakmiddel – de vloer keurig schoonhouden.

PVC is waterbestendig
Zoals je leest, kun je er dus gemakkelijk met een dweil overheen. Dit komt omdat een pvc-vloer – in tegenstelling tot hout – waterbestendig is en geen vlekken zal vertonen. Een ongelukje zit in een klein hoekje en een glas is zo omgegooid, maar met een pvc-vloer maakt dit dus niets uit.

Het is zeer betaalbaar
Je moet een flinke zak geld hebben om een nieuwe vloer te kunnen betalen. Tenminste, dat ligt eraan wat voor vloer je kiest. Een pvc-vloer is namelijk veel goedkoper dan de meeste laminaat- of houtvloeren, waardoor je veel gemakkelijker grote ruimtes kunt voorzien van een nieuwe vloer.

Het is een duurzame vloervariant
Een pvc-vloer is krasbestendig, vlekbestendig en geluiddempend. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze vloervariant een zeer duurzame keuze is. Hoge hakken, huisdieren of speelgoed maken geen kans tegen deze vloer, waardoor je zeer lang kunt genieten van een nette vloer die altijd gloednieuw lijkt.

Makkelijk te verhuizen
Ben je van plan om in de komende vijf jaar te verhuizen, maar is je vloer nu aan vervanging toe? Een pvc-vloer kan makkelijk meegenomen worden naar een volgende woning. Doordat deze vloeren als het ware in elkaar geklikt worden, kun je ze ook makkelijk weer loshalen en meeverhuizen. Wellicht moet je voor het volgende huis wat stukken bijkopen, maar aangezien de vloer slijtvast is zal je de nieuwe stukken nauwelijks kunnen onderscheiden van de gebruikte delen.

Met een pvc-vloer heb je het beste van twee, of misschien wel meerdere, werelden.

Publicatiedatum: