Jonge ondernemer start nieuw bedrijf te midden van coronacrisis

Nieuwkomer Sander van Beuningen: "Komend jaar wordt het vooral oogsten"

Sander van Beuningen stopt midden in de coronacrisis met zijn baan om zijn passie als interieurontwerper voort te zetten. Deze passie zat er ook al vroeg in vertelt hij. "Als jongetje kon ik al vroeg mijn passie vinden in het bouwen c.q. spelen met Lego en spendeerde ik elk vrij uurtje om woningen te bouwen met álle Sims-uitbreidingen (Sims is een computerspel, red.). Zonder tekenpotloden en kladblok, ging ik nergens heen."In de loop der jaren begon het steeds meer te kriebelen bij Sander om een eigen onderneming te starten onder zijn eigen naam. "Het biedt mij de mogelijkheid om zelf keuzes te maken, geeft mij vrijheid en mijn eigen passie en creativiteit in elk ontwerp te verwerken, zoals ik het in gedachten heb."

"Na mijn middelbare schoolperiode, ben ik begonnen aan de opleiding meubelmaker. De keuze tussen leren en werken was voor mij destijds snel gemaakt. Na één jaar besloot ik om te stoppen met mijn opleiding en volledig voor een interieurbouwer aan de slag te gaan. Hier heb ik vele keukens, inloopkasten en andere diversen meubels mogen maken. Hier kreeg ik tevens de kans om projecten voor te bereiden en aan de slag te gaan met het tekenwerk. Wat begon met kleine werktekeningen, groeide het al snel uit tot complete projecten in 2D en 3D.""Na een hele mooie en leerzame periode van zes jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik startte als interieurontwerper c.q. werkvoorbereider bij een interieurbouwer in Ravenstein. In deze periode werd ik echt getriggerd door al het moois wat de interieurbranche te bieden heeft. Hier ben ik twee jaar werkzaam geweest, waarnaar ik de keuze heb gemaakt om voor mijzelf te starten."

Coronacrisis
Sander is met zijn eigen onderneming al in 2019 gestart. "Het is voor mij pas allemaal écht begonnen tijdens de uitbraak van het coronavirus, maar mijn onderneming was het jaar daarvoor al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Gedurende 2019 heb ik mijn eigen onderneming rustig aan opgebouwd."
Om het rustig op te starten heeft Sander ervoor gekozen om naast zijn interieurbureau nog een parttime baan te hebben. "Op deze manier heb ik een stabiele basis kunnen opbouwen voor mijn onderneming. Achteraf bleek dit een slimme zet gezien afgelopen jaar een ander jaar was door de coronacrisis. Desondanks heeft dit voor mij toch mooie vruchten afgeworpen."Realisatie en toekomst
"Dit jaar belooft een mooi jaar te worden. De eerste realisaties van mijn projecten staan op de planning. Dit alles onder de naam van Sander Cosmopolitan Chic. Op deze manier kan ik verder gaan bouwen aan mijn naam binnen de interieurwereld.
Ik zal mij de komende tijd vooral gaan focussen op het turn-key opleveren in samenwerking met mijn partners. Hierin worden alle materialen op elkaar afgestemd, alles op maat gemaakt, veel comfort en is zowel het ontwerp als de realisatie voorzien van een hoog afwerkingsniveau. De projecten die op de planning staan zijn daar ook een mooi voorbeeld van", besluit Sander.

Meer informatie:
Sander van Beuningen | Sander Cosmopolitan Chic
info@sandervanbeuningen.com 
www.sandervanbeuningen.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven