Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouwpand Van Hulle Bouwservice afgewerkt door Vlaams akoestische specialist

Van Hulle Bouwservice uit Tielt vierde in 2019 zijn 75ste verjaardag en investeerde in nieuwbouw. Het bedrijf, onder leiding van eigenaar Stefaan Van Hulle, is naast gekende leverancier bouwmaterialen ook een afwerkingsbedrijf geworden voor onder andere wanden en plafonds. Samen met zijn echtgenote en architecten heeft Stefaan de materialen voor de inrichting van kantoren, showroom en eventspace sterk meehelpen bepalen.  Dit omdat ze de gebruikte materialen in het project ook als referentie willen gebruiken voor het bedrijf.Van Hulle bouwservice had al in verschillende projecten kennis gemaakt met Print Acoustics decoratieve absorptie oplossingen in wand en meubel toepassingen. Deze producten waren een toegevoegde waarde voor van Hulle Bouwservice van hun aanbod Plafondmaterialen die  decoratief minder keuze toelaat.

Uiteindelijk werd op de begane grond en kantoren verdieping gekozen voor uitstraling van Fineer uit het Shinnoki gamma van Decospan: de donkere Chocolate Oak met nanoperforaties (van 0.5mm dia) gekozen voor vaste wanden en kastdeuren op maat. Dit donker gebeitste eik fineer vormt een accent in een ruimte met vooral beton plafonds en glaswanden. In de eventspace, ook met betonnen plafondelementen en veel glas, werd het functionele gegroefd type Dr met een toplaag Abet Laminati 0668ROOT verkozen met willekeurig groefpatroon. Dit om wat decoratieve beweging in de grote wandvlaktes te bekomen. Ook werd een technisch toegankelijk luik en een binnendeur bekleed met dit materiaal zodat het een naadloos geheel vormt.

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. De oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Het bedrijf werkt samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati,  Hoogwaardig fineer van Decospan , lak, geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden. 

Onze Visie:
Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen ze bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.

Missie
“Print Acoustics biedt de internationale projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat van elke toepassing. Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eenvoudig te reinigen bovenlaag. Samen met ons netwerk van partners garanderen wij de klanten lokaal een persoonlijke begeleiding van hun project, vanaf de voorschrijving tot de installatie.”Productie en R&D
“Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in onze fabriek in Harelbeke (België). De kwaliteit van de producten wordt zowel  tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd.”

Meer informatie:
Triplaco Print Acoustics
www.triplaco.be  

Publicatiedatum: