Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BD Line binnenzonwering BV maakt mooie plus in 2020

Ondernemer Dick van Boxtel: "Focus ligt op de Nederlandse markt"

BD Line binnenzonwering BV uit Kaatsheuvel heeft een bewogen jaar achter de rug. "Het was de afgelopen periode flink aanpoten. Een grote piek in de orderportefeuille zorgt voor de nodige uitdagingen voor ons als leverancier en ook voor onze dealers", vertelt het ondernemersechtpaar Dick en Chantal van Boxtel, waarmee we terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitzien op 2021.
"We zijn dankbaar dat we in deze coronaperiode in de interieurbranche werkzaam zijn die het zo goed doet. We draaien dan ook een mooie plus. Tegelijkertijd leven we mee met bedrijven die wel flink te kampen hebben met deze crisis."

Het bedrijf uit Kaatsheuvel levert maatwerk binnenzonwering aan circa 350 woninginrichters en zonweringspeciaalzaken door heel Nederland. BD Line, dat in 2019 het 25-jarige bestaan vierde, staat bekend om de korte communicatielijnen, aandacht voor service en het eigen vervoer; twee bussen rijden wekelijks een vaste route. "Dat we zelf beleveren, is een groot pluspunt. We kunnen niet alleen snel leveren, maar je blijft ook flexibel. Daarnaast sluit het transportschades naar de dealer volledig uit. Het extra contactmoment met iemand van ons bedrijf is zeker een pre. Dit alles spreekt elke dealer aan."

Evenals veel andere bedrijven had ook BD Line na het uitbreken van de coronapandemie enige weken te maken met een stagnatie in de toeleveringen. De bestellingen van dealers kwamen binnen, maar er kon niet snel geleverd worden. Gelukkig hadden de meeste klanten begrip voor de situatie. "Voor de dealer is het soms lastig, want de consument is niet altijd begripvol. Je merkt dat de consument steeds veeleisender wordt en in deze coronaperiode ook prikkelbaarder." 

Één van de bussen met eigen transport.

Uitbreiding verkoop binnen- en buitendienst
Begin dit jaar had BD Line nog als prioriteit gesteld om 2020 meer in het teken van de klant te stellen. Het coronavirus heeft die doelstelling in eerste instantie wat tegen gezeten. Echter, door de constante groei van BD Line is de binnendienst sinds kort wel uitgebreid met 2 nieuwe werknemers, waardoor de orderverwerking soepeler verloopt en dealers nog beter geholpen kunnen worden. Verder gaat er binnenkort een nieuwe vertegenwoordiger voor Noord-Nederland aan de slag. "Hij start in januari, waardoor klanten in dit deel van ons land ook de volle aandacht krijgen."

Collectie
De complete collectie wordt in stijlvolle stalenboeken gepresenteerd en de producten worden gedeeltelijk in eigen huis vervaardigd. De binnenzonweringscollectie biedt een breed scala in uitvoeringen, kleuren en dessins. “ Onze handzame stalenboeken bevorderen de verkoop. Ze zijn overzichtelijk, makkelijk hanteerbaar en eenvoudig om mee te nemen op locatie. Prijstechnisch is er zowel keuze in het duurdere segment met luxe uitvoeringen als ook in de basiscollecties met scherpe prijsstellingen. Voor elk product geldt: kwaliteit staat voorop. "De hardlopers zijn houten jaloezieën, die worden het meeste verkocht en daarin hebben we de meest diverse collectie in de markt. Deze ruime keuze in verschillende kwaliteiten maakt onze houtcollectie interessant voor een hele brede doelgroep."


Drie jaar geleden werd in Kaatsheuvel een nieuw pand betrokken.

MAGNA Frame
"In het afgelopen jaar hebben we niet stil gezeten qua collectie uitbreiding. Nieuwkomer in ons assortiment wordt het magneetframe, dat je net als Grip Fix heel makkelijk tegen een kozijn 'plakt' waardoor schroeven overbodig zijn. De profielen zijn structuurgelakt, waardoor ze minder glimmen. Er was onder onze dealers vraag naar en wij zullen de MAGNA Collectie begin 2021 uitbrengen op de markt.”

BOXBLINDS®
Ruim een jaar geleden werd een nieuwe formule gepresenteerd voor dealers om consumenten aan zich te kunnen binden: BOXBLINDS. Het nieuwe concept - online kwaliteitsproducten bestellen tegen concurrerende prijzen - sloeg direct aan. Inmiddels is de formule bij zo’n 200 dealers uitgezet. "Het is een antwoord op prijsvechters, doe het zelf ketens en andere aanbieders die direct concurrerend zijn tegen de gerenommeerde retailers. BOXBLINDS zorgt ervoor dat prijsdiscussies tot het verleden behoren en dat de retailer de klant in de winkel houdt. Hij kan zich focussen op de klant en deze van een goed advies voorzien. Tevens behoudt de dealer de optie van verkoop van andere interieur gerelateerde producten gewoon in eigen hand."

Starters
"Dealers die BOXBLINDS hebben, hoeven geen klanten meer weg te sturen. De producten van BD Line zitten in een hoger segment, met die van BOXBLINDS kun je bijvoorbeeld ook studenten en starters bedienen. Het komt ook voor dat er wordt gekozen voor een combinatie van producten uit beide collecties als het budget niet toereikend is. Dealers kunnen zich overigens eenvoudig aanmelden via BOXBLINDS.nl. Op de collectie zit een marktconforme marge. Verder garanderen we snelle leveringen, meestal binnen tien werkdagen. Iedere order wordt dan ook direct vanuit de fabriek aan de dealer verzonden."

Ordersysteem
Momenteel wordt in fasen een nieuw invoerportal uitgerold. "Met dit systeem kunnen alle dealers zelf hun order invoeren. Dat zal het bestelproces zeker versnellen, omdat alle gegevens voor een order volledig aangeleverd worden. Nu wordt er nog wel eens wat vergeten op het bestelformulier in te vullen. Het zal daarom ook minder vragen oproepen. Verder kan de dealer heel eenvoudig de status bekijken. Voor beide kanten een hele verbetering", vinden Dick en Chantal. 

Rolgordijn productie afdeling.

Verdiepingsvloer
De groei van BD Line binnenzonwering zorgt ook voor andere uitdagingen. Deze zijn onder andere opgelost door in het pand een verdiepingsvloer aan te brengen, waardoor de capaciteit flink is uitgebreid en er ook efficiënter gewerkt kan worden.

Voor het komende jaar verwachten Dick en Chantal verder te kunnen groeien met hun bedrijf.  “De focus en aandacht ligt in de eerste plaats op Nederland, daar zien wij nog volop mogelijkheden", benadrukken ze.

Meer informatie:
BD Line binnenzonwering B.V.
Portugalstraat 1
5171 PG Kaatsheuvel
+31 (0)416 283360
www.bdline.nl