Amsterdammer start hoogwaardig label Nel

'Mijn designmerk gaat de wereld veranderen'

De Nederlandse meubelfabrikant Nel wilt met zijn designmeubels de designindustrie veranderen. Dit laat eigenaar Jorrit Tol weten. Sinds een week is hij ook met zijn eigen showroom te vinden in de Nederlandse hoofdstad. De showroom in Amsterdam-Noord zit in een vroegere feestwinkel. Het pand heeft een flinke metamorfose ondergaan: het is nu een strakke, eenvoudige ruimte, met houten vloeren en van alle kanten lichtinval. Naar eigen zeggen een uitgelezen ruimte voor de designbanken.


Jorrit op zijn bank in de moderne showroom. FOTO ABOUT.TODAY

Designmerk
Jorrit is onder andere werkzaam geweest voor een tak van Kvadrat en bij Fest Amsterdam. Maar elke keer bleef hij hetzelfde probleem zien. "Dagelijks zag ik het probleem dat er een groot spel zat tussen de meubelmakers en de dealers. Dit wilde ik met mijn merk voorkomen dus ben ik zelf begonnen. Ik wilde bewust het designmerk gaan zijn dat de wereld zou kunnen veranderen. Bij mijn meubelmerk staat alles in het licht van de consument."

"Al mijn producten worden ook in Nederland gemaakt, in de plaatsen Dreumel en Winterswijk. Het zijn hier echte vakmensen en we werken met Hollandse kwaliteit. Ondanks dat wij scherp geprijsde designbanken kunnen aanbieden zijn deze alsnog gemaakt van hoge kwaliteit. De stoffen komen van Kvadrat en het leer komt van Nederlandse koeien van biologische rundveehouders, zodat het milieu zo min mogelijk door het productieproces wordt belast."Naast dat Jorrit met zijn merk volledig voor de klanten staat, wil hij ook graag iets terug doen voor de maatschappij. "Er zijn mensen die zich soms niet eens een bank kunnen veroorloven. Daarom neem ik, als ik het designmeubel kom brengen, de oude bank mee terug. Het oude item doneer ik dan aan een goed doel of ik geef het aan gezinnen in de omgeving die het goed kunnen gebruiken."

Nel
De naam Nel is iets wat niet af te leiden is van zijn eigen naam en waar deze dan wel vandaan komt is menig mens benieuwd naar. "De naam Nel is een heel verhaal", begint hij. "Nel is een oudere vrouw waar ik vroeger altijd heel goed mee was. Haar man had zorg nodig en samen met andere droeg ik deze zorg. Toen hij overleed kwam Nel alleen te staan en ging ik voor haar zorgen. Ze heeft mij veel lessen meegegeven als ambitieus persoon. Nel, beter bekend als Nel Verschueren, ontwerper van Schiphol en Artifort was geen onbekende in de interieurwereld. Ze heeft mij altijd veel advies gegeven en geholpen tot waar ik nu sta. Het leek mij een mooi gebaar om het merk naar haar te vernoemen. Het is een naam die makkelijk wordt onthouden en in meerdere talen uit te spreken is."Vooralsnog blijft hij met zijn designshowroom in Amsterdam. "Wie weet wat er in de toekomst nog gaat komen. Het lijkt me supertof om drie a vier winkels in Nederland te hebben en daarna langzaam uit te breiden naar de buurlanden. Maar voorlopig zit ik goed met alleen mijn stekje in Noord", besluit Jorrit.

Meer informatie:
Nel
Groetenvan@nel.nl 
www.nel.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven