Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Triplaco Print Acoustics verhelpt nagalm bij Vlabo-Invest kantoren

De Puttenbergmolen werd opgericht in 1847 als graanwindmolen door Petrus Martinus van Peel. Zijn broer Victor Van Peel was gehuwd met Constantia De Veuster, zuster van Pater Damiaan. In 2003-2005 werden molen en omliggende gronden eigendom van Vlabo-Invest. Naast de molen werden 12 koopwoningen gebouwd naar een ontwerp van BOB 361 uit Brussel. De romp van de historische molen werd gedeeltelijk gerenoveerd en geïntegreerd in een nieuwbouw kantoorgebouw.Correctie in nagalm

In deze grote open ruimte met veel glas en beton was een correctie in nagalm aangewezen en was het een uitdaging om de puurheid van het gebouw, met integratie van de historische molen als eyecatcher te combineren met de eis van een aangenaam werk- en vergadergespreksklimaat. In 2017 werden de kantoren dan heringericht en was het akoestische correct klimaat één van de prioriteiten voor deze open kantoor werkruimte.

Samen met binnenhuisarchitect Yves Henskens en uitvoerder Condes Interiors vond Print Acoustics een ideale oplossing door toepassing van in totaal 56 Type M akoestische kastdeuren (Microperforaties voor- en achterzijde) op maat.

Het resultaat is een strak ontwerp als open ruimte met functionele kantoorkasten waarvan de kastfronten een esthetisch houtaccent brengen alsook het gespreksklimaat naar een optimale nagalmtijd van ong. 0.7 seconden brengt.Akoestisch comfort en gezond binnenklimaat
De samenstelling van de kastdeuren bestaat uit een op maat 44 % doorboorde dubbele kern van zwarte watervaste MDF met zwart akoestisch dempend glasvlies in het midden. Beide zijden zijn afgewerkt met gemicroperforeerde houtimitatie HPL 0,9 mm Abet laminati lichte eiken 0650SE2. Microperforaties worden geleverd met perforaties van diameter1.1mm, 3mm recht patroon. Deze 20mm dikke strakke deuren zorgen met achterliggend plenum voor een correctie van nagalm veroorzaakt door menselijke stem door een massa/veer/massa principe in het deurblad zelf waardoor de geluidsgolven sterk verminderd terugkomen in kale ruimte.

Aanvullend werden ook 2 binnendeuren en aansluitstukken verlijmd met diezelfde HPL. Het resultaat? Een geïntegreerde decoratieve oplossing die zorgt voor een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat.

Nagalmberekeningsmodel
Print acoustics beschikt over een theoretisch nagalmberekeningsmodel dat simuleert hoeveel absorptiepanelen nodig zijn om de nagalm in een ruimte naar een optimaal niveau volgens gebruik te brengen. Dankzij deze meetdata van Print acoustics producten in een nagalmkamer labo en de opgebouwde bibliotheek van absorptiecapaciteit van een ruime waaier een bouwmaterialen voor vloer/wand/ plafond, zijn deze simulaties voor kleinere, éénvoudige balkvormige ruimtes zeer betrouwbaar. Voor grote en of complexe ruimtes raadt de firma aan om beroep te doen op een erkend gespecialiseerd akoestisch studiebureau.Print Acoustics streeft ernaar om op basis van het Helmholtz-principe decoratieve akoestisch dempende oplossingen te ontwikkelen voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Alle akoestisch dempende producten worden daarbij in huis ontwikkeld en geproduceerd.

Meer informatie:
Triplaco
www.triplaco.be
www.printacoustics.be

Publicatiedatum: