Eigenaar Henk Ender van Concraft:

'Betonvloer is blijvende trend; vraag blijft stijgen'

Al sinds 2009 is Henk Ender met zijn bedrijf gespecialiseerd in betonvloeren. Hij ziet de vraag naar dit soort vloeren verder stijgen zowel bij de consument als zakelijke klanten. "Met mijn bedrijf Concraft richt ik me volledig op esthetische betonvloeren. Dus niet op werkplaats- of ondervloeren", vertelt de eigenaar.Meer vraag
Henk Ender merkt dat er meer vraag komt naar betonvloeren. "Het is een trend die veel mensen aanspreekt. Dit komt doordat ze een natuurlijke uitstraling hebben, naadloos zijn en goed samengaan met vloerverwarming. Als klap op de vuurpijl, waar iedere consument naar op zoek is, is dat de vloeren ook gebruiksvriendelijk zijn dankzij de eerder genoemde eigenschappen."

Trends
"Wij zien dat steeds meer mensen het mooi vinden om betonvloeren na het storten niet alleen te laten polijsten, maar ook verder door te laten schuren. Als je de toplaag van het beton verder doorschuurt, krijg je aan het oppervlak meer te zien waaruit het beton grotendeels bestaat, namelijk zand en kiezeltjes. Dit geeft een natuurlijke uitstraling en lijkt op de ouderwetse granito/terrazzo vloeren die ook steeds meer populariteit gaan krijgen." 


Vloer met kiezels aan het oppervlak.

Uniek
"Sinds vijf jaar hebben we onze eigen betonmix waarmee we echte betonvloeren in 20mm laagdikte kunnen storten. Voor de leek klinkt dat niet zo speciaal, maar voor normaal beton vanaf de betoncentrale zit je al aan een minimale laagdikte van 50mm. In de meeste opgeleverde woningen of in renovatie situaties geeft 50mm laagdikte beton problemen omdat je qua hoogte en/of gewicht dan niet goed uit komt."

"Met onze eigen betonmix voor dunne lagen kunnen wij dus veel mensen toch met een echte betonvloer van dienst zijn omdat je meestal wel 20mm ruimte hebt voor een nieuwe vloer. In veel gevallen kan het zelfs over bestaande tegels heen gelegd worden."

"Wat verder uniek aan onze betonmix is, is dat het op basis van witte cement is, waardoor we goed in staat zijn om met kleurpigmenten vrijwel alle kleuren te benaderen", besluit Henk.


Een terracotta kleurige vloer is mogelijk dankzij de witte betonmix.

Meer informatie:
Concraft Studio
info@concraft.studio 
www.concraft.studio


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.