Dit zijn de drie trends in vloeren

Ieder kantoor heeft een vloer, en ook ieder kantoor moet een keuze maken in het type vloer dat gelegd wordt. Er is tegenwoordig veel keuze. Denk aan pvc vloeren, tapijttegels, stenen vloeren of misschien toch laminaat? De keuze van een vloer wordt vaak gemaakt door de trends die er op dat moment zijn.
 
Dus welke trends zien we dit jaar tot op heden? In dit artikel maak je kennis met drie trends die gespot zijn in de zakelijke vloerenmarkt.1. Duurzaamheid
We worden ons met zijn allen steeds meer bewust van de kwetsbaarheid van onze wereld. De overheid is dan ook steeds meer actief op het gebied van duurzaamheid en hier speelt het bedrijfsleven een belangrijke rol in.

Veel bedrijven kiezen er bewust voor om steeds duurzamer te ondernemen. Dit zien we dan ook terug in de keuze van een vloer.

Grote bedrijven hebben als doel om bijvoorbeeld dat de vloer van tapijttegels minimaal een bepaald percentage duurzaam moet zijn: vaak betekent dit re-use of gebruikte tapijttegels.

Re-use zijn tapijttegels waar een weeffout in zit en niet meer commercieel op de markt gebracht kan worden. Door deze tegels een nieuw leven te geven dragen bedrijven bij aan een duurzamere wereld. De duurzaamheidstrend zien we dus ook terug in de vloerenmarkt.

2. Keramiek: stijlvol en klassiek
Veel bedrijven willen een moderne look combineren met een klassieke uitstraling. Zij kiezen dan dikwijls voor keramiek. Dit type tegels heeft een bijzonder aangename uitstraling en maakt van elke ruimte een plek om van te genieten.

Keramische vloertegels zijn in allerlei soorten en maten beschikbaar. Aantrekkelijk aan keramische tegels is verder dat ze lang meegaan, duurzaam zijn en qua onderhoud weinig nodig hebben.


3. Tapijttegels met patronen: coronaproof?
In deze tijd van corona zullen bedrijven moeten meebewegen in de maatregelen die nodig zijn om op een veilige en gezonde manier op de werkvloer aanwezig te kunnen zijn. Anderhalve meter afstand nemen is ook op kantoor nog altijd gewenst.

Veel bedrijven, winkels of andere instellingen maken gebruik van markeringen op de vloer. Een blijvende nette manier is om markeringen in bedrijfspanden niet letterlijk weer te geven, maar in het design te verwerken, zoals hier te zien is bijvoorbeeld Interface:Zo krijgen medewerkers visuele handvatten op de vloer om bewust te blijven van de anderhalve meter afstand.

Een andere manier is om de bewijzering in het tapijt te laten drukken. Zo creëer je een nette oplossing om bijvoorbeeld de looprichting aan te geven.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.