Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corona-updates in de woon- en interieurbranche

Meubelfabriek de Linde start commerciële activiteiten | Helft winkeliers heeft geen huurafspraak | Derdaele verkoopt meubel om corona te bestrijden | Bmfabrics levert 200.000 mondmaskers aan inwoners in Oost-Vlaanderen

Vandaag de volgende corona-updates in de woon- en interieurbranche:

1. Derdaele verkoopt meubel om corona te bestrijden
2. Meubelfabriek de Linde start commerciële activiteiten op
3. Helft winkeliers heeft geen afspraken over huur
4. Bmfabrics levert 200.000 mondmaskers aan inwoners in Oost-Vlaanderen 

1. Derdaele verkoopt meubel om corona te bestrijden
De autosport komt pas deze week voorzichtig op gang, maar regerend Belcarkampioen Dylan Derdaele heeft zich de voorbije weken niet verveeld. Hij is exclusief invoerder van een hygiënemeubel, gemaakt om je handen aan te ontsmetten. De vraag is amper bij te houden. 
Lees hier het complete artikel.

2. Meubelfabriek de Linde start commerciële activiteiten op
Aan zijn relaties laat Tom van der Linden weten dat hij met zijn meubelfabriek de commerciële activiteiten weer gaat opstarten. Vanaf 11 mei zullen zij enkel op afspraak te werk gaan en vanaf 1 juni hervatten ze de activiteiten weer zoals vanouds. Echter wel volgens de maatregelen van het RIVM."We zullen zelf een aantal van u benaderen om een afspraak in te plannen als dit afgelopen weken telefonisch besproken is. Mocht u zelf waarde hechten aan een bezoek vanuit onze fabriek dan kunt u contact opnemen voor het inplannen van een afspraak. Mocht u nog geen bezoek willen ontvangen dan hoeft u niks te doen, wij melden ons altijd voordat we op bezoek komen. U kunt dan aangeven dat u dat nog niet ziet zitten. In de week voor 1 juni zullen we u verder informeren over onze werkwijze per 1 juni", aldus Tom van der Linden.

3. Helft winkeliers heeft geen afspraken over huur
De helft van de winkeliers heeft geen afspraken kunnen maken over opschorting van de huur. De retailers die wel afspraken maakten, hebben vooral een (gedeeltelijke) opschorting gekregen over de maanden april en mei. Over kwijtscheldingen zijn er vrijwel geen afspraken gemaakt. Dit blijkt uit een uitvraag bij de achterban van koepelorganisatie Detailhandel Nederland.

Winkeliers geven aan dat opschorting slechts een tijdelijke oplossing is en dat er afspraken gemaakt dienen te worden over korting of kwijtschelding. Retailers vinden dat de pijn van deze enorm diepe crisis moet worden verdeeld.

Bijna alle winkeliers hebben contact gehad of gezocht met de verhuurder om een regeling te bespreken. Er wordt wel heel vaak melding gemaakt van een verstoorde communicatie. Onderhandelingen lopen veelal uitermate stroef en vaak is er geen sprake van een gesprek of onderhandeling. Bij sommige grote internationale verhuurders is het moeilijk om überhaupt met elkaar in dialoog te gaan.

Door het gebrek aan afspraken komt alle pijn terecht bij de Nederlandse winkeliers die op dit moment vechten om hun hoofd boven water te houden. De winkeliers vormen het kloppende hart van dorpen en steden. Ze bieden werkgelegenheid aan zo’n 800.000 mensen in Nederland.

Vervolg steunakkoord
Voor eind mei gaan Detailhandel Nederland, IVBN, Vastgoed Belang, VGO, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de NVB weer aan tafel om het vervolg op het Steunakkoord te bespreken om structurele oplossingen te bieden.

Er is enorm veel onzekerheid over de toekomst. Veel winkeliers vragen zich af hoe de gemaakte afspraken afgehandeld en opgevolgd worden. Kwijtschelding is hierbij voor veel winkeliers een belangrijke voorwaarde om continuïteit van bedrijfsvoering te kunnen bewerkstelligen. Er wordt zo spoedig om de tafel gezeten, om eind mei een resultaat te hebben zodat een vervolg op het Steunakkoord wordt getekend.

4. Bmfabrics levert 200.000 mondmaskers aan inwoners in Oost-Vlaanderen 
Afgelopen weekend werd de eerste levering mondmaskers van Bmfabrics geleverd aan de inwoners van Herzele, Zottegem, Sint-Lievens-Houtem, Denderleeuw en Lierde. Volgende week volgen Wetteren, Oosterzele en Lede.

Herbruikbare mondmaskers en filters
Elke inwoner van Herzele, Zottegem, Sint-Lievens-Houtem, Denderleeuw, Lierde, Wetteren, Oosterzele en Lede krijgt een mondmasker en drie filters. Zowel de maskers als de filters zijn wasbaar op hoge temperaturen en gecertificeerd volgens de NBN/AFNOR norm.

De Vuyst: “Voor wie op zoek is naar een mondmasker of extra filters wil aankopen, hebben we een webshop opgericht. Op www.mondmaskersenfilters.com  kan je mondmaskers en filters bijbestellen. We proberen ook bij lokale handelaars te betrekken zodat mensen ze gemakkelijk kunnen bijbestellen”, aldus Koen de Vuyst van Bmfabrics.

Al stof gedoneerd voor meer dan 20.000 mondmakers
De Herzeelse producent van raamdecoratie Bmfabrics doneerde in maart al gordijnstoffen aan de gemeente Herzele om mondmaskers te maken. Daarmee kunnen er 20.000 mondmaskers gemaakt worden, voldoende voor heel Herzele.Grote aantallen beschikbaar
Voor andere instanties of ondernemingen staat de deur ook open. De Vuyst: “Wij kunnen herbruikbare filters en mondmaskers aanleveren voor grote aantallen. Ook gepersonaliseerde mondmaskers met logo zijn nu een optie. We hebben ook een aantal mondmaskers met leuke ontwerpen op de site.”

Bekijk hier de corona-updates van dinsdag 12 mei. 

T I P S  of  T O P S?
Mail onze redactie of bel +31 (0)166 698 233